Alle kleuren van de regenboog

Afgelopen donderdag was het Nike Air Max day. Dé dag om dit type sneaker van Nike te dragen. Ik deed niet mee, ondanks het feit dat ik een paar heb, maar het paste niet echt bij mijn werkactiviteiten van die dag. Toch is het niet Nike die al enkele weken alle aandacht opeist. Die eer valt te beurt aan adidas.

Adidas ging in zee met Pharell Williams, die we allen kennen van de monsterhit 'Happy'. Het meest klassieke paar van adidas, de adidas Original, kreeg een make-over in maar liefst vijftig verschillende kleuren. In de VS staan mensen dagen in de rij voor deze hype. Bij ons vallen ze voorlopig nog niet echt te spotten in het straatbeeld maar op modeblogs en bekende instamgramaccounts zag ik ze wel al passeren. De Supercolors zijn er zowel voor mannen als vrouwen. In België zijn niet alle kleuren te verkrijgen, maar slechts een stuk of 15. Wil je uit alle kleuren kunnen kiezen, dan moet je online kopen.

Commericeel gezien is dit uiteraard een slimme zet: Slechts 1 model maar wel in 50 tinten én gepresenteerd door één van de populairste muzikanten van het moment.

Even een interessante duik in de geschiedenis. Adidas werd opgericht door de Duister Adolf (Adi) Dassler en zijn broer, Rudolf in de jaren veertig. Beiden waren lid van Hitlers nazipartij, waarvan Rudolf het meest fanatieke lid was van de twee. Ruzies dreven de broers uiteen en Rudolf stapte uit het bedrijf om het nu wereldbekende concurrerende sportmerk Puma op te starten!

 

 

Scroll naar boven