Armbanden kunnen tegenwoordig ook slim zijn

Armbanden zijn meer dan mooie sieraden. Er bestaan tegenwoordig ook slimme armbanden. Of toch bijna, want aan die zogenaamde slimme armband wordt momenteel gewerkt door niemand minder dan modehuis Gucci en muzikant Will.i.am.

De armband zou uitgerust zijn met een harslagmeter, een camera, een thermometer en een gps. Je zou er ook mee kunnen bellen. Handig, zeker omdat je geen verbinding nodig hebt met een smartphone. Daarin verschilt de armband al met de iWatch van Apple, die wel continu een verbinding nodig heeft met een iPhone. De reden waarom de armband afhankelijk kan bestaan zou zijn omdat die met een sim-kaart werkt.

Will.i.am is met dit project niet aan zijn proefstuk toe. Hij lanceerde eerder al de PULS, die eigenlijk erg goed lijkt op dit nieuwe technologisch snufje. Met de PULS kon je sms'en, bellen en surfen op het internet. Vreemd dat hij het nu nog eens probeert want populair is de PULS niet echt geworden.

De grote baas van Gucci en de zanger droegen op de voorstelling van de slimme armand een prototype. De term voor het hand in hand gaan met mode en technologie? 'Fashionology'.

Of deze armband een succes zal worden? Ik betwijfel het. Waarom zou je die armband  in godsnaam aanschaffen? Goedkoop zal het niet zijn en al die applicaties heb je toch ook gewoon op een smartphone? En neem nu die thermometer. Who cares? Je kijkt toch gewoon de weerkaarten op je smartphone als je wil weten hoe warm of hoe koud het is? Of op een doodgewone, ondertussen bijna prehistorische thermometer? En een gps en camera heb je standaard op je gsm tegenwoordig. Mensen die geen smartphone hebben, zullen trouwens ook geen interesse hebben in deze armband. Dan rest ons nog de hartslagmeter. Daarvoor alleen moet je het ook niet doen.

Het enige wat ik nog zou dragen is een simpele stappenteller. Maar zo'n slimme armband, laat maar. Jammer van de energie en het geld want ik vrees dat dit een regelrechte flop zal worden.

(Bron: nu.nl)

Scroll naar boven