Autosalon 2013

Van 11 tot 20 januari is het aan de auto’s op het jaarlijkse autosalon om de show te stelen. Dit jaar wordt die al voor de 91ste keer georganiseerd. Deze keer geen blitse en dure bolides, maar het kleine salon, of de lichte bedrijfswagens, staan in de kijker.

Daarnaast heb je nog Truck & Transport van 11 tot 14 januari, Fiets&zo ook van 11 tot14 januari en Dream cars for wishes van 18 tot 20 januari, waar je voor een meerprijs een grote verzameling exclusieve exemplaren kan bewonderen.

Veel grote premières mag je op dit salon niet verwachten, maar er zijn toch enkele must sees! Wie trouwens van plan is een nieuwe wagen te kopen, dit is het moment want veel dealers bieden serieuze kortingen aan.

Wat mag je niet missen wanneer je kuiert langs de verschillende standen?

De Fiat 500L wordt na de Fiat 500 misschien wel de nieuwste Fiat-hype. Een ruimere, maar zeker niet minder hippe, versie van de 500. Dit is alvast de favoriet van m’n vriendin.

 

 

 

 

Met de Mini Paceman heeft Mini alweer een nieuw segment aangesneden. Deze wagen heeft het hoge van de Countryman gecombineerd met de coupélook van de klassieke Mini.

 

 

 

 

Opel staat op het salon met o.a. deze  twee nieuwigheden. De Opel Mokka is er één van. Het is een kleine SUV, gebaseerd op de Corsa. De andere is de Opel Adam, een kleine guitige auto die de Fiat 500 het vuur aan de schenen moet leggen.

 

 

 

 

 

 

 

Bij Volvo kennen we al de V40 die in Gent geproduceerd wordt. Daar komt nu de V40 Cross Country-versie bij die wat meer off road-allures krijgt.

 

 

 

 

 

De Rapid is de nieuwste telg in de Skoda-familie. Door zijn strakke lijnen en zijn scherpe prijs kan deze wagen misschien wel een commercieel succes worden.

 

 

 

De Renault Clio Grandtour is een breakversie van de gewone Clio. Toegegeven, de vorige Clio break ging geen schoonheidswedstrijd winnen, maar dit exemplaar is stukken eleganter.

 

 

 

Eindigen doen we in schoonheid met misschien wel de twee knapste familiewagens die er te vinden zijn op het salon. De Mercedes CLS Shooting Brake en de Jaguar XF Sportbrake.

 

 



 

 

 

Zoals je merkt zijn er niet veel “waaw-wagens” op het salon, maar wel leuke en vooral dagdagelijkse exemplaren.

Het Brusselse autosalon loopt van vrijdag 11 januari tot en met zondag 20 januari, telkens van 10 u tot 18u30. op vrijdag 11, maandag 14 en vrijdag 18 januari zijn er nocturnes tot 22 u. Een ticket kost 13 euro. Voor Truck & Transport betaal je 25 euro en dat ticket geeft je meteen toegang tot de andere paleizen.

www.autosalon.be

Scroll naar boven