Autosalon 2014: Voor elk wat wils

Jan
0 reactie(s)
Autosalon 2014: Voor elk wat wils

Binnen een week is het zover. Het 92e autosalon vindt dan plaats in Brussel. Spectaculaire nieuwigheden of premières zijn er niet echt bij. Het autosalon van Detroit is daar eerder specialist in, maar we zetten toch enkele blikvangers op een rij.

 

Binnen het meer alledaagse gamma is er de wereldpremière van de facelift van de Nissan Qashqai en de Opel Meriva.

 

Waar ik het meest naar uitkijk, zijn de nieuwe Jaguar F-type Coupé en de Porsche Macan.

 

Binnen de BMW-groep zijn er ook enkele nieuwigheden, zoals de Europese premières van de 2-reeks (nieuwe naam voor de 1 coupé), de M3 en M4 coupé en de facelift van de Mini Cooper.

 

Maar naar een autosalon ga je toch vooral om de meest exclusieve wagens te spotten. Helemaal nieuw zijn de volgende auto’s niet, maar ze zijn  toch zeker de moeite waard.

We beginnen met echte American muscle, de Corevette Stingray. Of wat dacht je van de Rolls-Royce Wraith, een 2,4 ton spurtbommetje dankzij 632 pk.

 

Bij Lamborghini vind je niet hun laatste nieuwe model, de Huracan, maar met de Aventador ben je waarschijnlijk ook wel tevreden. Wil je het iets bescheidener, dan kan je naar de laatste nieuwe van Maserati gaan kijken, de Ghibli.

 

De BMW i8 is een echte elektrische supersportwagen. Wil je het iets dagdagelijkser maar toch exclusief en elektrisch, dan kan je altijd een kijkje nemen bij Tesla met hun Model S.

 

Natuurlijk heb je naast alle auto’s nog paleis 3 dat volledig gewijd is aan motorfietsen en paleis 2 dat het accent legt op elektrische en groene voertuigen.

Het auto- en motosalon is er van 16 tot 26 januari  in Brussels Expo. Met Nocturnes op vrijdag 17, maandag 20 en vrijdag 24 januari. Tickets kosten 13 euro.

Meer informatie op http://autosalon.be/nl/salon/visiteur/