Back to school

Bennie
0 reactie(s)

Je kon er niet naast kijken: “Back to School” in grote kleurrijke letters. Ondertussen zit de eerste schooldag er weer op. Ongeveer 1,1 miljoen kinderen  en zo’n 146.000 leerkrachten gingen, na twee maanden vakantie, terug naar school.Ook een 3000-tal kinderen en jeugdigen vonden de weg terug naar de schoolbanken in onze gemeente.

Ook voor de ouders is die eerste september elk jaar een mijlpaal. Velen hervatten die dag weer het werk. Maar zelfs diegenen die al een tijdje terug aan de slag zijn, merken de veranderingen op. De bussen zitten weer voller, de files zijn weer langer en ook in het dorp is het terug aanschuiven .

De start van het nieuwe schooljaar is ook voelbaar in de geldbeugel. Pennenzakken, boekentassen of kleurstiften gingen de voorbije weken weer vlotjes over de toonbank.  En het zal de komende dagen niet anders zijn. Vlug nog even naar de winkel om kaftpapier, een nieuwe passer of het juiste (opgelegde) type rekenmachine. En naast het schoolgerief zijn er ook nog het inschrijvingsgeld, de Buzzy-pass, misschien wat nieuwe kleren of een nieuw uniform, een andere fiets en nog zoveel meer.

De eerste septemberdag  betekent ook dat de zomer op zijn einde loopt. De herfst loert om de hoek, tijd om brandhout in te slaan. De mooie nazomer die nu voorspeld wordt, na die uitgeregende augustusmaand, vormt maar een schrale troost. Hiervan zullen vooral de universiteitsstudenten, die momenteel hun tweede zittijd afwerken, nog even kunnen genieten.

Doch het is niet allemaal kommer en kwel. Met het nieuwe schooljaar trekt ook het culturele en het verenigingsleven zich weer op gang. De gemeenteraad neemt terug de draad op en binnenkort hebben we (vermoedelijk) een nieuwe regering. Een reeks nieuwe televisieprogramma’s kondigen zich aan en het aanbod in de bioscopen wordt een stuk interessanter.
En onze Rode Duivels, waarvoor we nog massaal supporterden op het WK, beginnen weldra aan de kwalificatiecampagne voor het Europees kampioenschap.

Terug naar school is dus niet enkel “Back to School”, maar het afscheid van een periode van rust. De terugkeer naar onze routine van voor de vakantie. Kortweg, “Back tot Reality”.
Al zou dit laatste nooit zo mooi ogen op een etalage.