Beervelde City

Jean Marie
0 reactie(s)

Beervelde of Beirvelde bestaat als gemeente nog geen eeuw. Dit dorp is dorpsgezicht gebleven. Hier weinig leegstand maar twee bakkers, verschillende slagers en delicatessen in de buurt.

Na onze N70 verhalen trokken we deze keer naar Beervelde waar het Feestpaleis al een eeuwigheid voor dans en frivoliteit zorgt. Het aardbeienfestival mag dan al een stille dood zijn gestorven en de aardbeienmarkt nog slechts curiosum, het dorp bleef.

Niet opengereten door beton van een brede snelle verbindingsweg is de N449 wel een link tussen E17 en N70 en verder wurmt deze baan zich door Zaffelare. Het station is heel belangrijk voor pendelaars.

Voor wijnwinkels en galerijen is het niet zo’n schitterende tijd in Lochristi en even daarbuiten. Alcavins in Oostakker werd overgenomen, Vindemia in Zeveneken ging failliet en de Wijngalerij in het dorp van Beervelde sloot.

 

Geen krantenwinkel meer maar een kleine lokale supermarkt en rustig leven onder de Vrijheidsboom en in de schaduw van het Park. Lekkere hoogstaande horeca ook.

Op 28 september is het daar Jaarmarkt en worden er paarden gekamd en gekeurd. Er is ook een rommelmarkt.