Bloot de boot op

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)
Bloot op boot

© Evarist

Een gekregen paard kijk je niet in de bek. Een cadeaubon aanvaard je met een dankbare glimlach, ook al moet je je broek ervoor laten zakken.

Een wellnessboot mét overnachting in Nederland. Twee dagen dat overheerlijke gevoel van luxe en ontspanning, ideaal om mijn zen-gehalte weer op peil te brengen.

Een luxejacht van veertig meter lang en vier verdiepingen hoog waar diverse exclusieve sauna- en wellnessfaciliteiten, plus met passie bereide culinaire geneugten op me wachtten.

Het overlopen van het lijstje verwennerijen plaatste me meteen voor een dilemma. Hoe maximaliseer je dit genieten zonder afbreuk te doen aan het moment. Van een aantal dingen wist ik zelfs niet wat ze inhielden, iets wat mijn keuzestress alleen maar groter maakte. Zo was er bijvoorbeeld de mogelijkheid een rasul-ritueel te beleven, een woord dat niet tot mijn standaardtaal behoorde.

Bovendien zorgde een stralende zon voor een temperatuur die niet moest onderdoen voor deze rond de Middellandse Zee. Mede daarom besloten we onze surplacecruise te beginnen met een verkoelende duik in het buitenzwembad.

Textiel uitsluitend op dinsdag toegestaan’, las ik die zaterdag!

Ik ben niet echt een naaktstrandloper of bezoeker van blotemensreservaten, wat niet wil zeggen geen ervaring te hebben met ‘je bloot geven’! In een min of meer natuurlijke context of omgeving maakt me dit weinig uit.

Bon, het openingsritueel bestond er dus in naakt spitsroeden te lopen naar het onderdekzwembad en de blikken vanop dek 4 – restaurant ‘Seabreeze’, hoog boven ons – te trotseren, en dat viel eigenlijk wel mee.

Het gaf me zelfs een bevrijdend gevoel, eens de koudwatervrees voorbij.

Zo moet het er in Gods paradijselijke hemel beslist ook aan toegaan, maakte ik mezelf wijs! Een euforisch moment dat meteen werd gecounterd toen ik langs het zonnedek passeerde.

‘Hij schiep de mens naar zijn beeld en gelijkenis’, een Bijbelse tekst waar ik rond mijn plechtige communie reeds mijn twijfels over had, maar nu wist ik heel zeker dat het een fabeltje is!

PS: sorry beste lezers, maar foto’s nemen in het paradijs was niet toegestaan!