BREAKING NEWS Deel N70 wordt tolweg in Lochristi

Evarist Ganzelever
5 reactie(s)
N70 tolweg file

© JMDB

Het moest er van komen! Het fileprobleem zoals we dit vandaag kennen schreeuwt om een oplossing! Zelfs op parkeerplaatsen in de blauwe zone beweegt het autoverkeer sneller dan op de steenweg.

Woordvoerders van Het Beleid en het Departement Mobiliteit maakten deze morgen bekend tolheffing te willen invoeren op het infarctgevoeligste gedeelte van de N70. Een pilootproject dat Lochristi meteen weer op de kaart zet.

‘Een echte, weliswaar moedige ingreep’, volgens de perswoordvoerder. Op onze vraag of dit het probleem al dan niet zal verplaatsen, hoorden we dat er ‘flankerende ingrepen komen om het sluipverkeer geen kans te geven’. ‘Individuele mobiliteit ontmoedigen waardoor de verkeersdoorstroming vlotter verloopt, is de uiteindelijke doelstelling.’

Het systeem zou technisch zo goed als volledig op punt staan. Na aanmelding herkent de software bij het passeren van een camera automatisch het kenteken van het voertuig en de daarbij horende credit- of bankkaart. De elektronische tolbedragen worden vervolgens rechtstreeks afgeschreven van de bankrekening.

Nog volgens Het Beleid is deze maatregel een rechtstreekse erfgenaam van het APA (Algemeen Plan van Aanleg) dat werd goedgekeurd bij ministerieel besluit van 30 juni 1994 en nog steeds van toepassing is.

Update 2 april 2016: Aprilgrap! Leuke joke? - N70 is vanaf 1 april met kilometerheffing voor vrachtwagens + 3.5 ton en dat vind je via deze link:: www.viapass.be/fileadmin/viapass/documents/download/VlaanderenN_01.JPG maar verder verandert er niets.