Bubbelfeest in Champagne

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)
© aube-champagne.com

© aube-champagne.com

't Is vakantie en daar gaan we uiteraard niet aan voorbij. Het is wellicht een van de mooiste tijden van het jaar en als Frankrijk zich in twee plooit en ook heel veel Fransen naar hun Midi afzakken, is er nog steeds activiteit in het noorden. Tijd voor een borrelend belletjesweekend.

Wie op heen- of terugreis is en snakt naar een verfrissende, rustgevende en aangename tussenstop of er eens tussenuit wil eerder dichtbij dan veraf, kan alvast in het weekend van 24 en 25 juli in de Aube terecht. Het is de meest zuidelijke streek van de Champagne die volledig gescheiden is van de andere regio's zoals deze rond Reims en Epernay.

Troyes (131.000 inwoners) is de hoofdstad en het is amper 375 km of 4 uur rijden.

De Aube heeft een oppervlakte van 6.000 km² en het departement telt 299.000 inwoners.

Het evenement ‘ route du champagne en fête' duurt twee dagen, wordt verspreid over acht dorpen en kost 8 euro. Voor dat geld krijg je een champagne'fluit' (flute) en met dit glas kan je in de deelnemende dorpen elke kelder bezoeken.

Dertig huizen openen hun deuren zodat het wellicht kiezen wordt waar je al dan niet binnengaat om bubbels te proeven.

Naast de kelderbezoeken is er ook animatie zoals fijnproevergerechten in het gezelschap van oenologen, tentoonstellingen over champagne en straatspectacels.

Deze streek is heel groen en landelijk. Het zijn niet de wijngaarden die hier de belangrijkste productie leveren maar hennep. Ook zuurkool, papaver voor geneeskundige doeleinden en rupsklaver zijn belangrijke landbouwteelten.

Meer over de activiteiten vind je(ook in het Nederlands) op
www.vignoble-champagne.com - www.aube-champagne.com
http://blog.aube-champagne.com/wp-content/uploads/2010/01/dp-flamand-2010.pdf