Culinair gastronomisch op het WK voetbal

Jean Marie
0 reactie(s)

Het WK voetbal nadert en de Duivels zijn ondertussen onderweg. In dit BRIC-land met zijn booming economie en schril contrast tussen favela en villa zullen tienduizenden toeristen het WK volgen. Op zoek naar salsa, samba, capoeira, bossa nova, baile funk of beats?

Of naar de Copacabana voor een lekkere caipirinha of frisse Brahmapils? Maar misschien houdt u het bij meer vertrouwde recepten?

Wie culinaire ambities heeft, moet misschien snel reserveren bij Helena Rizzo. Zij is de ‘Best Female Chef’ van deze wereld. Hun restaurant (zij runt het met manlief) 'Mani' vind je in Sao Paulo – http://www.manimanioca.com.br/site.html. Helena wordt beschouwd als de ultieme keukenprinses.

In deze grootstad kun je ook richting D.O.M gaan voor andere culinaire hoogstandjes. Ze staan op nummer7 wereldwijd. http://domrestaurante.com.br/pt-br/home.html

Honger hoef je niet te hebben. Er zijn meer dan 12.000 restaurants en je waant je misschien zelfs in Japan want er is keuze tussen 600 Japanse resto’s. Misschien houd je het gewoon bij de churrascaria’s?

Zin een pakje friet of een lekkere wafel? Dan kun je terecht in de Belga Corner (Rua Pedroso Alvarenga 666) waar Gabriel en Flore hun Belgisch restaurant uitbaten.

Champagne Taittinger uit Reims is één van de hoofdsponsors en wie een officiële receptie mag en kan bijwonen krijgt alvast deze mooie champagne in het glas. In Reims beschikt dit huis over een indrukwekkende kathedraalkelder 20 meter onder de grond waar 3 miljoen flesjes liggen te rijpen.

De kelders werden ooit uitgegraven door de Romeinen en in 1939 kocht Taittinger deze site van de abdij van Saint-Nicaise – www.taittinger.com

Maar misschien lust je helemaal geen voetbal? Of bekijk je het op een grootscherm vlakbij of lekker thuis? De Duivels zijn er alvast klaar voor en vooral benieuwd hoe ver ze het gaan schoppen. De gekte kan bijna beginnen.