Daar zijn de gieren!

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)

Tekst Evarist Ganzelever

Onderstaande viel deze morgen zowaar in mijn mailbox. Waarna ik meteen alles liet vallen en naar de badkamerspiegel stormde. Ben ik daar nu echt aan toe, raasde het door mijn hoofd?

UW UITVAARTWENSEN

Beste,

Een eenvoudige uitvaart kost algauw 7.500 euro (IK LEES: BANGMAKERIJ). Vaak draaien de nabestaanden op voor deze kosten, als er onvoldoende spaargeld is (PROBEREN MIJ EEN SCHULDGEVOEL AAN TE SPREKEN). Ook als er wel voldoende spaargeld is (JE WEET MAAR NOOIT), kun je voor een uitvaartverzekering kiezen . Zo voorkom je dat je nabestaanden de kosten voor de uitvaart moeten voorschieten (HERHALEN SCHULDGEVOEL). En dan volgt er een opsomming van de voordelen, zes in totaal tegenover drie nadelen.

Over het grootste nadeel (DAT JE EERST DOOD MOET ZIJN), geen woord over. Nadat mijn ademhaling weer wat op peil was gekomen, klikte ik op 'Meer informatie' en vond onder 'Gemoedsrust': 'U bent levenslang verzekerd en u bent zeker dat uw uitvaart geregeld wordt volgens uw wensen. U heeft de vrije keuze van begrafenisondernemer.' DE GIEREN CIRKELEN BOVEN DEZE ANGSTIGE TIJDEN, riep ik tegen mezelf. Voor kadaverruimers business as usual.