Daar zijn de hazen!

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)
Paashazen

© Evarist 

De krokussen en narcissen hebben nog maar net hun kop boven de grond uitgestoken, de eerste blaadjes aan de bomen zitten klaar om in het groen te schieten, of daar struikelen we al over de commerciële bimbam die Pasen inluidt.

Of je hebt tegen de tijd dat het echte paasfeest op de kalender verschijnt een indigestie van dat zoete voorspel, of je registreert het eenvoudigweg niet meer.

Sinds kort stoot je alle dagen op Pasen telkens je boodschappen doet, en je winkelkarretjes vullen zonder die dingen eens te besnuffelen, is bijna zeggen dat je een afwijking hebt!

De consument is een scharrelkip geworden, die wat er uitgestrooid wordt in de etalages en winkelrekken bij elkaar pikt.

De tijd dat het paasei symbool stond voor de lente en de vogels die nieuw leven in zich dragen, de zogenaamde wedergeboorte, is al lang uitgehold door de ondernemers.

De haas en het ei zitten in hetzelfde soort all season-mandje, wanneer je de vervaldatum er op na trekt. Prullaria zorgen voor omkadering, zijn het glijmiddel richting kassa.

Nog één ding, in navolging van het zwartepietenverhaal vraag ik me wel eens af hoelang het nog duren zal vooraleer er iemand gaat struikelen over de overwegend bruine paashaas, de collectieve waan deze in de ban slaat?