Dakar met twee deelnemers van eigen bodem

De 35ste editie van de Dakarrally ging zaterdag van start in Lima, hoofdstad van Peru. Er staan twee Lochristinaars aan de start met een megatruck.

Naast bijna 500 andere deelnemers staat ook het team Bezemer aan de start van deze vijfde Latino Dakar. Daniël Cnudde uit Beervelde neemt al voor de 17de keer deel en Jan van der Vaet uit Lochristi draait ook al enkele jaren mee. Het derde teamlid is Cor Bezemer uit Antwerpen.

Met een truck MAN TGA 18480 4×4 kregen ze het startnummer 534. De 650 pk sterke vrachtwagen moet hen op 20 januari in Santiago over de aankomst laten rijden. Dan zullen er minstens 8121 km meer op de teller staan. Er wordt al eens een kilometer verloren gereden.

Daniël Cnudde begon er in 1987 aan met een Range Rover 4×4 en het hoogtepunt kwam er in 1993 toen hij 4de werd in de categorie vrachtwagens. Voor Jan van der Vaet is het pas enkele jaren geleden begonnen.

Ze leerden elkaar kennen bij Neyt Trucks in Lokeren waar ze allebei werken en zo werd de Dakarmicrobe doorgegeven.

Daniël is de vaste chauffeur en Jan de mekanieker. Zijn taak begint pas na de aankomst en wellicht moet er dan een heel stuk van de nacht gewerkt worden.

We wensen hen heel veel succes met dit avontuur dat vroeger in Afrika doorging maar om veiligheidsredenen naar Zuid-Amerika is verhuisd. De eerste rit verliep alvast niet vlekkeloos.

U kunt alles volgen via FB en de site:

www.facebook.com/pages/Team-Bezemer/496668293689522             www.teambezemer.com

Scroll naar boven