Dartelruimte

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)

p8060569Ik heb te doen met kalfverliefde en experimenterende jonge koppeltjes.
Zo goed als nergens in Vlaanderen rest er nog een donker, rustig hoekje om hun onhandig gebedje voor het slapengaan op te zeggen.
Of er slaat altijd wel ergens een automatische halogeenlamp aan of de parkeerruimte reikt net niet tot buiten de straatverlichtingkring.

Vergeet de betonbaantjes tussen de velden, deze worden na middernacht gretig gebruikt als sluipweg en zijn verre van rustig!
Zetten koplampen niet meteen de inhoud van het slordig geparkeerd voertuig in zijn blootje, dan zijn deze toch een storend element, de kras in de langspeelplaat.
Maar geen erg, jonge mensen hebben nu eenmaal geen souffleur nodig wanneer ze even de act kwijt zijn, iemand in de zaal een hardnekkige hoestbui krijgt...
The show goes on.

Erger is het wanneer er op de bedompte autoruiten wordt getikt, een zaklamp je eerste oefeningen in brailleschrift beschijnt!
Verklaar aan die politieman maar eens dat het geen inbrekersmateriaal is dat je daar angstvallig verborgen houdt!
Op een parkbankje je liefde al dan niet horizontaal verklaren houdt eveneens risico's in; de media heeft het die toevallige voorbijganger zijn verbeelding dan ook niet gemakkelijk gemaakt de voorbije jaren.
Verticaal vrijen achter het gevelmuurtje van een jeugdlokaal, in een bushokje of tussen twee fietsen in, allemaal niet comfortabel te noemen, maar gegarandeerd zal men zich dit jaren later nog steeds herinneren als een lichtpunt, wanneer de sleurjaren dromen hebben ingehaald.

Gelukkig zie je tijden en mentaliteiten ook ten goede veranderen en hoeft dit klungelen niet langer als "springplank"naar het leven te dienen.
De ouderlijke tijdsgeest is toleranter geworden, de dingen hebben een naam gekregen waardoor bespreekbaarheid haar natuurlijke plaats heeft ingenomen.

Alleen schuinsmarcheerders hebben nog iets te verbergen, al weten die intussen de weg naar het discrete wel met gps-precisie te vinden.
De angst meer te kunnen verliezen dan te winnen maakt vindingrijk, misschien soms ook wel duur!