De kracht van een pint

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)
de kracht van een pint

© Evarist

Sterke namen krijgen de fuiven die de jonge mensen van de KLJ op spandoek zetten. Zelfs ik stationeer er de wagen eventjes voor langs de kant van de weg.

Wanneer ik KLJ lees, is er nog steeds de neiging deze jeugdbeweging te associëren met zomerse sportfeesten, wimpelen, vendelen en soortgelijke boerenkunstjes. Maar het is me intussen duidelijk geworden dat de Katholieke Landelijke Jeugd, qua verzinnen van originele verpakkingen, niet hoeft onder te doen voor wat uit de koker van een gerenommeerd marketingbureau komt.

Neem nu ‘Pintkracht’, de naam van de eerstkomende fuif van de KLJ Hijfte. Toch eentje die aan verbeelding niks te wensen overlaat, uitnodigt te hijsen! De weide staat tenslotte vol met klaver en je bent maar eenmaal jong! Of zoals deze die ik ooit in de landelijkste uithoeken van onze gemeente in het vizier kreeg: ‘Marcellekens Party’ en ‘Nacht van de Jacht’. Fijne knipogen waren er naar de lachende smeerkaaskoe met  ‘La Vache qui Fête’ en ‘Light my Night’, waarbij ik Jim Morrison zo de nacht zie opentrekken. ‘Born with a party chromosome’ lijkt me dan ook enigszins genetisch gemanipuleerd, wanneer je deze nieuwe generatie hoort fuiven op de voorouderlijke grond!