Die Pontet Canet 2009: geen spek voor mijn bek

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)

pontetWe probeerden er enkele flesjes van te kopen maar haakten af toen we de prijs zagen. Deze jaargang ging onmiddellijk en heel snel de deur uit voor 99.75 of 99.95 euro en is momenteel niet meer te koop in België. Op het domein is hij alvast ook uitverkocht.

Ook wij haakten af maar de speculanten duidelijk niet. Zij zijn ervan overtuigd dat deze wijnen een interessante investering zijn en de toppers uit Bordeaux 2009 zullen wellicht binnen enkele jaren weer opduiken op diverse beurzen en sites, misschien in het grootwarenhuis?
Het is dan niet zo evident die kleppers voor een nog veel hogere prijs aan te kopen want je hebt geen zicht op hoe deze wijn bewaard werd. Het is niet de eerste keer dat een palet of container in een opslagplaats langs de kade werd ‘bewaard' bij 30 zelfs 40° C.
We zullen het nu even elders en anders moeten zoeken.
Het is alvast duidelijk dat Bordeaux top is en dat er weer geld wordt geïnvesteerd. Of dit het einde betekent van een economische crisis is wellicht wat vroeg, maar de wijnwereld ziet het alvast met een roze wijnbril.

pontet