Duiventorenhof 4: op bezoek bij Anneleen en Andy

Evarist Ganzelever
4 reactie(s)

Onze reportage over een huisnummer 4 brengt ons deze keer in Duiventorenhof 4. We maken kennis met een sympathiek koppel en één van hun hobby’s: geocaching!

Ik bel aan bij het huis op de hoek en word warm verwelkomd door Anneleen en Andy. Zij wonen er samen met hun 4 katten. Het is een gezellig huis en ik neem plaats aan de livingtafel. Meteen één van de pronkstukken van Andy. Hij studeerde houtbewerking en maakte het grootste deel van hun meubels zelf. Hij is ook een fervent verzamelaar van houtsoorten en de houten paddenstoeltjes op de foto kan je zien als het handelsmerk van het koppel. Toen ze trouwden stonden deze leuke paddenstoeltjes op de gastentafels.

Anneleen pendelt voor haar werk dagelijks naar Brussel. Ze is stafmedewerker zorgverzekering bij de CM. Andy is dagelijks op de baan, hij is buschauffeur. Anneleen en Andy wonen graag in Lochristi. “Het is er rustig wonen en je bent overal dichtbij.”  Ze wonen er nu 7 jaar.

Andy deed vroeger karate maar heeft deze sportieve hobby moeten stopzetten wegens rugproblemen. Een andere hobby van hem is fotografie. Anneleen volgt een cursus bloemschikken. Op die manier heeft ze steeds een seizoensgebonden bloemstukje in huis.

De gezamenlijke hobby van het koppel is geocaching. Ze doen dit sinds 2007 en leerden het kennen via de buren.

Wat is geocaching? Iemand verstopt ergens een waterdichte doos. Daarin zit een logboek en enkele voorwerpen. Om die schat of ‘cache’ te vinden moet je op zoek gaan naar de precieze coördinaten, die je kan bepalen met een hand-gps. De startcoördinaten vind je op het internet, op http://www.geocaching.com. Je kiest zelf een regio of streek waar je graag wil wandelen. Je zoekt de startcoördinaten op het internet en rijdt naar de desbetreffende locatie. Daar gaat de zoektocht van start en die leid je uiteindelijk naar de schat. De schat bestaat uit een doos met verschillende voorwerpen. Als beloning mag je er één uithalen, op voorwaarde dat er een voorwerp van gelijke waarde in de plaats komt. Bevindingen kan je noteren in het bijhorende logboek.

Dé grote voordelen van geocaching volgens Anneleen en Andy: spelplezier én je komt op plaatsen waar je anders nooit zou komen. Er wordt wereldwijd aan geocaching gedaan. Wie op reis gaat, kan daar ook op schattenjacht gaan. Andy en Anneleen deden al geocaches in Slovenië, Kroatië, Italië, Oostenrijk, Tenerife, Groot Brittannië en Nederland. Andy maakt zelf ook zoektochten. "De paddenstoeltjes steken we in de cache's die we zelf vinden, als ons "trademark" dat we daar geweest zijn," klinkt het.

De manier waarop Andy zijn echtgenote ten huwelijk heeft gevraagd is niet alledaags en daar zit het geocaching voor iets tussen! Anneleen deed op een dag samen met Andy nietsvermoedend een zoektocht. Plots vond Anneleen een ring in kunstof. “Wie steekt dit er nu in”, klonk het nog. Toen ze het logboek bekeek, las ze het aanzoek van Andy. De echte ring werd bovengehaald en het koppel was officieel verloofd.

Het is ondertussen al laat en ik besluit het vriendelijke koppel goeienavond te wensen. Lo’s 4 mocht opnieuw kennismaken met enkele sympathieke bewoners van een huisnummer 4!

Tot de volgende!