Feesten bij de buren

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)

walter-de-buckHet regent festivals en straattheaters. Nu het zomer is, is het ook tijd voor feest in openlucht met muziek, dans en zo veel meer. In Lochristi blijft het rustig en daarom moeten we het bij de buren zoeken. Feesten genoeg zou ik zeggen, ja zelfs in overvloed in Gent, Lokeren, Wachtebeke en Eksaarde.

Het begint zaterdag in Gent. De Gentsche Fieste duren 10 dagen en lopen van 17 tot 26 juli. Op 27 juli moet de brandweer wellicht weer de Vlasmarkt nat spuiten om de laatste en hardste feestneuzen duidelijk te maken dat het Feest opnieuw afgelopen is.

Niet getreurd zou ik zeggen. Een paar dagen later kunnen ze alweer voor een heel divers programma met verschillende organisatoren in Lokeren terecht. De Lokerse Feesten gaan op 30 juli van start op de Grote Kaai. Hier moet je betalen. Een abonnement kost 95 euro en er is ook mogelijkheid om één avond mee te pikken. Je betaalt dan maximaal 25 euro.

De Fonnefeesten aan de Oude Vismijn zijn gratis en starten diezelfde dag. De feestelijkheden duren hier tot 8 augustus. Het optreden van De Kreuners wordt wellicht één van de hoogtepunten.

De Lokerse feestweek heeft nog een derde podium. In het park tussen Durme en Gasstraat is er ook feest van en met het goede doel. Polifonics mikt op de gezellige babbel en geeft jonge muzikanten een kans. Alle winst gaat hier naar het goede doel. In Eksaarde zijn er natuurlijk nog eind augustus die ‘Gezoarse Feesten' in de Muylaertstraat.

Tussen het Lokers feestgeweld door kun je ook nog naar Wachtebeke. In het provinciaal domein ‘Puyenbroeck' gaat op 14 en 15 augustus het festival 'The Qontinent' door. Het is de derde keer dat dit evenement doorgaat in Wachtebeke. Op 14 augustus begint alles om 12 uur en 's nachts om 1 uur is het afgelopen. De dag nadien is het feestgedruis gedaan om 23 uur. De kostprijs bedraagt hier 37.50 euro voor de twee dagen.

Pik gerust een festivalletje mee en geniet ervan!

Wie meer informatie wil kan terecht op www.gentsefeesten.be - www.fonnefeesten.be - www.lokersefeesten.be - www.gezoarsefeesten.be