Gemeenteraad 26 november

Elke maand komt verkozen Lochristi samen voor een zitting van de gemeenteraad. De wetgevende macht volgt de beslissingen van de uitvoerende macht, in casu het college van burgemeester en schepenen. Tweeëntwintig punten zijn voorbereid en worden voorgelegd. Het zijn deze keer eerder routinematige punten die al vroeger deels zijn behandeld.

Het kwam vorige keer al ter sprake maar het is nu officieel . Er komen een aantal verkeersremmende elementen bij. Een verkeersplateau wordt aangelegd op het kruispunt van de Stationsstraat met de Rozelaredreef en de Sint-Baafsdreef. Er ligt al een plateau op het kruispunt met de Nieuwstraat en er is er een in uitvoering ter hoogte van de nieuwe verkaveling ‘Burgemeester De Schryverhof’. Dat betekent drie plateaus op een afstand van minder dan twee kilometer. Men wil zo deze straat in segmenten verdelen om overstekende fietsers te beschermen. De studieopdracht kost 15.000 euro.

Ook op het kruispunt van de Kapiteinsstraat met de Rechtstraat, Lindestraat en Gelei worden snelheidsremmende maatregelen genomen om de verkeersveiligheid te verbeteren.

Het park achter het gemeentehuis en de parking worden heraangelegd. In een eerste fase wordt het deel tot aan de vijver ‘aangepast’ en in een volgende periode de rest. Wat blijft en wat moet verdwijnen is niet duidelijk. In totaal kost dit bijna 21.000 euro.

De openbare verlichting in de Toleindestraat (tussen de Heistraat en de grens met Lokeren), Cootveld (tussen Raveschoot en de helling van de brug over de E17), de Rivierstraat (vanaf de Magretstraat tot huisnummer 46) en de Pauwstraat (tussen de Poelinckstraat en de N449) wordt vervangen. Kostprijs 52.954 euro

Wie de zalen in de oude Pastorie in Zaffelare gebruikt, mag na de wijziging van het reglement, eigen drank mee brengen. Dit was tot nu toe niet toegelaten. Men was aangewezen op de frisdrankenautomaat. De bezoekuren aan het park worden ook aangepast. ( Za 13-17 – Zo 10-17) De retributie voor de zalen bedraagt voortaan 7.50 euro. Voor de kleine vergaderruimte betaalt u 5 euro.

De toelagen voor ontwikkelingssamenwerking worden verdeeld. 11.11.11 ontvangt 2.000 euro. Acht andere organisaties zien binnenkort elk 1444.44 euro op hun rekening verschijnen.

Voor de buitengewone algemene vergaderingen van IMEWO, VENECO en IMVW wordt een vertegenwoordiger aangeduid.

Scroll naar boven