Groen en sp.a, in willekeurige volgorde

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)
Groen en sp.a, in willekeurige volgorde

© Evarist

Welke kleur krijg je wanneer je rood en groen mengt? We weten dat groen ontstaat uit het mengen van geel en blauw, rood is dan weer een hoofdkleur. Laten we de nieuwe Lootse karteltekst eens uitstrijken op het pallet.

Sp.a heeft het in de novembereditie van hun gemeentelijke uitgave over ‘sp.a gaat in kartel naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2018’. Groen schrijft in hun eveneens acht bladzijden dik of dunne krantje: ‘Groen en sp.a samen naar de Lootse kiezer…’. Gerecycleerd en glad papier, een verschil dat zich pas laat opmerken wanneer je ze naast elkaar legt. Een diagonale blik op deze lokale intenties leert me vrij snel dat ze een blauwdruk zijn van elkaar. Beiden willen een warme en duurzame toekomst waar milieu en solidariteit centraal staan. Bij sp.a kom ik tweemaal het woord ‘ecologisch’ tegen, denk ik even me van gazetje te hebben vergist!  Wanneer ik mijn fluostift erbij haal merk ik nogmaals dat beide partijen inhoudelijk zowat met hetzelfde naar de markt gaan, een kartel dus.

Een gemeenschappelijke moedertekst waar, afhankelijk van de historische of ideologische achtergrond, de woorden een plaats kregen. Om de neutraliteit van mijn bijdrage hier enigszins onbevooroordeeld neer te pennen gebruikte ik een gele fluostift voor het trefwoordvangen in beide krantjes!