Have Yourself a Merry Little Christmas – Allie Sherlock

Bennie
0 reactie(s)
Music on Sundays - Allie Sherlock

Tekst © Bennie Vanderpiete - Titelfoto YouTube

Vandaag is het niet enkel kerstmarkt in Lochristi, maar het is ook al de derde adventszondag. Een kerstliedje leek ons dus wel gepast voor deze Music on Sundays. We kozen voor “Have Yourself a Merry Little Christmas”, gezongen door Allie Sherlock.  

Van Judy Garland tot Michael Bublé

Het nummer “Have Yourself a Merry Little Christmas” werd in 1943 geschreven door Hugh Martin en Ralph Blane. Judy Garland zong het een jaar later in de musical “Meet Me in St. Louis”.
In die musical speelt Judy Garland de rol van Esther Smith. Haar jongere zus Tottie (gespeeld door Margaret O'Brien) is bang is dat de kerstman ze niet zal kunnen vinden als ze naar New York verhuizen. Om haar op te vrolijken zingt Judy Garland dan "Have Yourself a Merry Little Christmas".

Het nummer was heel populair bij de Amerikaanse soldaten tijdens WO II. Dat trok de aandacht van Frank Sinatra die het in 1947 een eerste keer opnam. In 1957 bracht "Ol' Blue Eyes" Sinatra zijn kerstalbum “Jolly Christmas” uit. Hij contacteerde Hugh Martin om de tekst, en vooral de wat deprimerende slotzinnen, te vervangen door iets vrolijkers. Het lied werd nadien nog door tal van artiesten opgenomen, o.m. door Christina Aguilera, Sam Smith en Michael Bublé. Maar de bekendste versie blijft toch die van Frank Sinatra uit 1957.  

Music on Sundays - Allie Sherlock

Allie Sherlock

Allie Sherlock is een 17-jarig meisje uit Douglas in Cork, Ierland. Haar moeder stierf toen Allie 9 jaar oud was en 2 jaar later verliet ze de school – ze werd er gepest – om over te schakelen op thuisonderwijs.
Na de dood van haar moeder, begon Allie Sherlock met busking: het optreden als straatartiest. Grafton Street in Dublin is zowat haar vaste stek waar ze ieder weekend liedjes zingt, vooral covers. Niet om beroemd of rijk te worden, maar omdat ze muziek leuk vindt en de mensen wil plezieren. Haar vader - die ook haar muziekmanager is - is ook aanwezig om een oogje in het zeil te houden en haar optredens te filmen.

Music on Sundays - Allie Sherlock - Subhash Roy Flickr

In 2014 startte Allie met een eigen YouTube kanaal en daar worden die filmpjes op gepost. Met heel wat succes, want Allie is erg muzikaal en heeft een bijzonder stemgeluid met een groot bereik. Als ze 12 jaar oud is, wordt ze in de VS uitgenodigd in het programma van Ellen DeGeneres. In 2018 krijgt ze een vijfjarig platencontract bij Patriot Records. Er volgen optredens in het buitenland en ze brengt ook 2 albums uit. Momenteel is ze ook bezig met het schrijven van nieuwe nummers. Maar Allie blijft vooral zingen in de straten van Dublin. Haar YouTube kanaal (Hier klikken) heeft ondertussen 5,64 miljoen volgers, met haar video’s rond ze binnenkort de kaap van 1 miljard views.

De voorbije weken postte Allie Sherlock een aantal filmpjes met Kerstliedjes: “All I want for Christmas” (Mariah Carey), “Last Christmas” (Wham) en “Have yourself a Merry Little Christmas” in de versie van Frank Sinatra. Vorige week postte ze een filmpje met de een opname vanop straat. Maar sinds vannacht is er ook een "officieel" filmpje met een studio-opname van dit nummer. . 

Allie Sherlock, we horen ongetwijfeld nog van haar. 
 

Foto's © YouTube-Subhash Roy (Flickr) - Wikipedia