Hij is er nog steeds, die Herman van Veen – Mazzel

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)
Herman van Veen – Mazzel

Tekst Evarist Ganzelever - Foto Jesse Willems ©

Vorige week verscheen, samen met een nieuw studioalbum, het boek 'Dat kun je wel zien dat is hij' van Herman van Veen. Hij heeft het onder andere over de eerste hartslag die hij hoorde en het licht dat hij zag.

76 is hij inmiddels, een leeftijd waarop je het mag hebben over onvoltooide levens, verstrooide dromen, dwalingen en misverstanden. Met zijn recentste worp neemt hij ons terug mee op het grillig pad van het leven. Het is een kroniek van bewogen jaren.

Ruim vier decennia omvat de carrière van deze artistieke duizendpoot. Herman van Veen voorstellen hoeft amper. Naast theater- en acteerwerk regisseert hij toneelstukken en films, schrijft muziek voor ballet, televisie, opera en film, brengt boeken uit en scoort tussendoor ook nog hits met 'Opzij', 'Hilversum III', 'Anne' en 'Toveren'. En nu is deze troubadour er weer met een ontroerende mix van muzikale pareltjes en anekdotes waarin hij het heeft over op alle mogelijke manieren  houden van het leven. Uit de nieuwe plaat, ingesloten bij het boek, kozen we 'Mazzel'. Vermelden we nog dat Herman van Veen volgend jaar, op 28 januari, te zien en horen is in het Kursaal van Oostende.