Hoe Flip Kowlier tegen zijn’ broere’ praat

Claudine
0 reactie(s)
Hoe Flip Kowlier tegen zijn’ broere’ praat

Tekst - Foto Claudine DW

“Goeiemorgn meneer Jezus. Sorry voor ’t stoorn. 't Is ier Flip. Ik geloof daj mie kent. Of tenminste ik peize da.“ Zo start Flip zijn telefoontje naar Jezus, zijn broere. Maar hij krijgt geen reactie, de lijn is slecht en er komt geen repliek. Zijn ze misschien doof hierboven ?

Dit voorjaar pikte Flip Kowlier na 8 jaar de draad weer op met het album ‘September’. Met een toets levenslust, nostalgie, romantiek, melancholie en drama bewijst de West-Vlaming dat het ook solo lukt. Bekend was hij al van bij My Velma, ’t Hof van Commerce, Ertebrekers, Admiral Freebee, De Ideale Wereld .  
Onnozele liedjes komen niet altijd op plaat, dit keer wel. De hoofdrol  in ‘De broere van’ is voor Jezus,  kind van God zoals wij allemaal Gods kinderen zijn. Maar broere Jezus zwijgt als Flip hem confronteert met de kwestie van het vaderschap : “ Ma ge moet u wel ofvragen, met meer dan 7 miljard kinders, oeveel vrouwn et ie ton in feite wel gehed? “ “Wa da kik eigelijk wille vroagn : Zoe't kunn zn da gie miskien me broere zit?”

En in parlando-stijl nodigt hij zijn boer uit “Dus moest je oois nekje in't geburte z'n, spring gerust nekji binn ; we weunn in Mariakerke, vlak neffest Gent”.

Of Flip hem dan naar Lochristi zou willen doorsturen, dat ligt ‘vlak neffest Gent’. Wij beloven om Jezus, ook óns broere, goed te ontvangen en we hebben al een paar vragen klaar waar hij hopelijk een antwoord op heeft.

https://genius.com/Flip-kowlier-de-broere-van-lyrics