Hof van Beroep bevestigt vonnis sluiting skatepark

Jean Marie
0 reactie(s)
skatepark Lochristi

© JMDB

De Eerste Kamer van het Hof van Beroep Gent heeft op 3 september 2015 in een Arrest van 12 bladzijden het vonnis van de Rechtbank van Eerste Aanleg bevestigd. Het skatepark blijft dicht.

De voorlopige maatregel wordt bevestigd en ook het Hof vindt dat dit ver gaat maar gerechtvaardigd is. De gemeente heeft in al die tijd niets ondernomen om mogelijke hinder te vermijden en de impact op de bewoners wordt als zeer aanzienlijk en belangrijk erkend. Ook de petitie wordt vermeld maar weegt niet op tegen het nadeel dat men zou ondervinden bij een heringebruikname van het skatepark.

In de loop van de procedure werd ook een bouwovertreding door de gemeente als argument gebruikt tegen omwonenden. Dit moet in de verdere rechtsgang nog worden uitgeklaard. De zaak wordt opnieuw verwezen naar de eerste rechter voor verdere afhandeling.

Het begon allemaal enkele jaren geleden en ondertussen zijn er 8 partijen betrokken in deze rechtsgang die, na verzoeningspogingen bij het Vredegerecht van Zelzate, uitmondde in een dagvaarding van de gemeente op 21 mei 2014.

Mogelijks moet naar een andere locatie worden uitgekeken. Ondertussen blijft het skatepark dicht en de buren van het skatepark ‘zonevreemd’.