Ik ben stagiaire in het VogelOpvangCentrum

Elke
0 reactie(s)

Mijn naam is Elke Van den Abbeele en ik studeer aan de Tuinbouwschool Melle. In mijn laatste jaar dier- en landbouwtechnische wetenschappen mag ik iedere vrijdag op stage gaan.

Sinds begin januari kom ik hier, in het VZW Opvangcentrum voor Vogels en Wilde dieren Merelbeke (Het Reservaat), stage volgen.

Ik ben blij dat ik deze stageplaats heb gekozen want ik heb hier namelijk al veel geleerd en dingen gedaan die ik anders misschien nooit in mijn leven zou gedaan hebben. Ik heb onder andere geleerd hoe ik wilde dieren moet hanteren, hoe ik medicatie moet toedienen, hoe ik jonge dieren moet verzorgen en hoe ik moet dwangvoederen.
Bovendien werk ik samen met vriendelijke vrijwilligers, andere stagiairs, medewerkers zoals Kim en Tristan en niet te vergeten Nick De Meulemeester.

Ik heb reeds met dwergvleermuisjes, prachtige roofvogels, jonge dieren zoals eekhoorntjes en tal van andere prachtige dieren gewerkt.

Binnenkort zal er een drukke periode aanbreken. Er zullen dan namelijk een groot aantal jonge dieren worden binnengebracht die veel van mijn en de andere stagiairs hun aandacht zal vragen.

Ik ben er van overtuigd dat dit een boeiende stage blijft waar ik me nooit zal vervelen en ik kan niet wachten op wat er allemaal mij nog te wachten staat.