Impressies vanuit mijn spuigat

Evarist Ganzelever
3 reactie(s)

p1030509Gezeten achter mijn bureautje, de laptop in aanslag en met mijn blik dromerig doorheen het vensterraam, ga ik proberen een column te verwekken.
Als sfeerondersteuning de CD "Radio-Activity" van het moffengezelschap KRAFTWERK opgelegd.

Pure op schijf gebrande vinylnostalgie voor mij.
Dit geluid dateert uit het jaar 1975, een levensfase waarin de wereld nog aan mijn voeten lag als een willige, blonde bruid.
Dat diezelfde wereld toen al de omvang van een scharrelkipterritorium had, kon ik vanuit mijn jeugdige visie nog niet traceren!
Terwijl er, op enkele kauwen na die aan het vergaderen zijn op overbuurman zijn schouw, zo goed als niks te zien is vanuit mijn raam, enkele muziekjesnummertjes verder zappen.
Tijd en ruimte maken dat muzieksmaken veranderen.
Dit herinnert me er trouwens aan de Duitse naamvallen nooit echt onder de knie gekregen te hebben, mijn hersenen zijn waarschijnlijk onvoldoende pünktlich om dat Germaans in vakjes te kunnen onderverdelen.
"Alle Menschen werden Bruder" is dan wel een humaan gedachtegoed, desalniettemin ga ik iets anders opleggen.
Belangrijk hier is om een beetje in de synthesizersfeer te blijven, voor de columncoherentie!
Vangelis met "Twilight" is altijd goed om bij weg te dromen, ware het niet dat Annick thuiskomt van haar werk, haar post licht, de hond Juul aait, een verdwaalde tak van de oprit raapt en even naar me zwaait!
Een goed buurtschap dien je te koesteren; ik zwaai terug!
"The Magic of Vangelis" is een 2CD-BOX, wat maakt dat dit echt te veel van het goede is om er alles na elkaar door te jagen.
Maar goed, zit nog maar bij nummer 4 en mijn column is reeds zo goed als af.
Een lieveheersbeestje loopt over mijn vensterraam, van rechtsonder naar middenlinks, een huiskamerlicht floept aan in het achterland; het donkere strekt zijn tentakels iedere dag iets meer uit, de "Avonden" van Reve komen eraan!
Hoor dat er een mail is binnengekomen, misschien wel van Sinterklaas die me het jaarlijkse verlanglijstje toezendt, in het slechtste geval een overlijdensbericht van zijn ezel!