iSlave

Sylvie
0 reactie(s)

De technologie staat niet stil. Wat vervelend is, want soms loopt ze me gewoon voorbij en heb ik bakken en bakken in te halen.

Het blijft me verwonderen hoe we eerst nog naar elkaar toe wilden stappen om nieuwtjes uit te wisselen, later een schijfje met cijfertjes draaiden om elkaar te horen en tegenwoordig de keuze hebben tussen Skypen en Facetimen en weet ik wat nog meer om elkaar te horen en te zien zonder daarvoor ons achterwerk te moeten oplichten.

Het ergert me, ook. Laatst hadden we het nog over boeken kopen. Of het nog wel de moeite was? Want er zijn al apps die je in de mogelijkheid stellen om oude bekende boeken te downloaden op je tablet. Gratis. Of er is Kindle, met allerhande al dan niet betalende boeken om te lezen op je scherm. Een hele boekenkast in een schijf van 190 x 123 x 8 mm of zo.

Ik hou van een boek in de hand, liever dan dat metaal of wat het ook is dat een boek moet representeren. Geen Kindle voor mij, al begrijp ik wel het gemak ervan. En het brandt moeilijker, toegegeven. Mijn kinderen zullen wellicht nog meemaken dat het gedrukte woord niet meer op papier zal verschijnen. Goed voor de bomen maar niet zo goed voor de ogen. Wat niet erg is, want wellicht zorgt de technologie er wel voor dat de verhalen voorgelezen zullen worden. Liefst in samenvatting, want het moet rap gaan tegenwoordig, madam.

iPad, iPhone, iPod.... i i i (lees: ai ai ai - ik wil geen reclame maken). Je zal dan maar je boek willen lezen en je iDinges is 'plat'. Vervelend. Terwijl het enige waar de nieuwe generatie echt wel aan zal moeten denken is, dat hun iDinges opgeladen moet zijn, klaar voor gebruik dag in dag uit.

Uiteraard kan het zijn dat er batterijen zullen komen of al beschikbaar zijn - ik ben nog steeds achter die technologie aan het hollen - die zichzelf opladen via oplaadpunten op afstand. Zoals gezegd, de technologie staat niet stil (en ik dus ook niet; lopen lopen lopen, dat is wat anders dan door Brussel hoor). Tot die tijd denk ik dat er misschien plaats is op de arbeidsmarkt voor een hele nieuwe kaste: de iSlave.

iSlaves zijn de nieuwe inwonende huishoudhulpen. Ze doen niks anders dan het bewaken van de batterij status van de verschillende apparaten die ervoor zorgen dat de moderne mens bij kan blijven op sociaal, economisch, technologisch, intellectueel, emotioneel en seksueel vlak...

Misschien wel de machtigste en boeiendste en zowaar enige beweging vergende job van de toekomst!

iKijk ernaar uit.