Is it… Triggerfinger?!

Sofie
0 reactie(s)
Triggerfinger © Sofie De Coninck

Tekst en titelfoto © Sofie De Coninck

Een triggerfinger is een vinger die je niet goed meer kan buigen of strekken door overbelasting. Maar sinds 1998 is het ook de naam van een Belgische rockband uit Lier. De kans is groot dat u net als ik ook eerst aan de rockband denkt wanneer u “triggerfinger” hoort.

Frontman en gitarist Ruben Block, drummer Mario Goossens en bassist Wladimir Geels richtten in 1998 samen Triggerfinger op.

“Lange Polle”

In 2003 verliet Wladimir Geels de band omdat hij een andere muzikale koers wilde varen. Paul Van Bruystegem aka “Lange Polle” of “Monsieur Paul” kwam in de plaats en in 2004 bracht Triggerfinger zijn gelijknamige debuutalbum uit.

Is it?

De echte doorbraak kwam er in 2008 met het album “What grabs ya?” en de singles “Soon” en “Is it”.De afgelopen jaren kon Triggerfinger heel wat knappe prestaties neerzetten. Ze deden het voorprogramma van de Red Hot Chili Peppers, speelden in Hyde Park Londen naast o.a. The Rolling Stones, stonden diverse keren op grote festivals zoals Pinkpop, Rock Werchter en Pukkelpop, wonnen de Red Bull Sound Clash van “De jeugd van tegenwoordig”…

Diepvriesbaby

In april 2012 lanceerden de heren ter gelegenheid van “Record Store Day” de ep “Do Ya Think I'm Sexy?” met het nummer “Do Ya Think I'm Sexy?” (een cover van Rod Stewart, opgenomen met Little Trouble Kids) en “I follow rivers” (een cover van de Zweedse Lykke Li). Deze laatste cover werd gekenmerkt door het gebruik van een kopje en een lepeltje en was een grote hit bij ons maar ook in Nederland, Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland.

Ook mijn toen vierjarige zoon was in die tijd helemaal weg van het nummer en zong enthousiast “ I I follow, I follow you, diepvriesbaby” mee met Ruben Block.

Sorry not sorry

Vorig weekend kon ik Triggerfinger live aan het werk zien tijdens Roadrock in Kuurne en toen bleek dat hun grote hit nog steeds niet vergeten was. Achter ons stond een bijzonder teleurgestelde dame omdat ze “I follow rivers” niet hadden gespeeld.

Persoonlijk vond ik dat relatief. Ook na het vertrek van "Lange Polle" dit voorjaar, staan ze er nog steeds. Ze gaven het beste van zichzelf en brachten een steengoede show. En… sorry not sorry…mijn favoriete nummer “Is it” speelden ze wel. Ik durf zelfs meer zeggen, het was het best gebrachte nummer van de show! De aanstekelijke Mario Goossens die het publiek uit zijn hand liet eten, zat er zeker voor iets tussen. Zelden zo’n goedlachse drummer gezien die geregeld eens gaat rechtstaan om de toeschouwers op te hitsen.

Ik laat u vooral zelf meegenieten van de geweldige performance die ze in 2015 op Pinkpop brachten. Let vooral goed op Mario Goossens in zijn groene pak vanaf 1:49 . De vos heeft zijn streken nog steeds niet verleerd. Voor de liefhebbers van het genre, plaats een show van Triggerfinger zeker op jouw bucketlist!

Triggerfinger "Is it"

Of wat dacht u van deze cover?