La vérité – het muzikale afscheid van Arno

Bennie
0 reactie(s)
La vérité - Music on Sundays - © Laurence Lallemand

Tekst Bennie Vanderpiete © Titelfoto Laurence Lallemand

Het is ondertussen 9 weken geleden dat Arno overleed. Eerder deze maand werd “La vérité” uitgebracht. De eerste single van het album OPEX dat later dit jaar postuum zal verschijnen.

Op 23 april overleed Arno Hintjens na een slepende ziekte. Zijn dood kwam niet onverwacht. Onze Music on Sundays van 24 april was dan ook gewijd aan dit Belgisch Rockicoon met internationaal succes. We schreven toen al dat Arno in de maanden voor zijn overlijden de laatste hand legde aan een nieuwe plaat. Het album “OPEX” zal later dit jaar postuum uitgebracht worden en kan nu al besteld worden (hier klikken).

Die nieuwe plaat is een echte “familieplaat” geworden, want Arno’s zoon Felix werkte mee aan 2 nummers. Ook Peter Hintjens, saxofonist en de broer van Arno, is te horen in een song op dit nieuwe album. En, heel opmerkelijk, op uitdrukkelijke wens van Arno bevat het nieuwe album ook een duet met Mireille Mathieu.

Eén van de nummers waaraan Felix meewerkte is de single “La vérité” die eerder deze maand al gereleased werd. Felix is zelf producer. Het nummer klinkt mede door de elektronische klanken veel hedendaagser. Het refrein bestaat uit de zin “Hier, c’était le passé. Aujourd’hui la vérité”. En dat vat zowat de laatste maanden van Arno’s leven samen. Nadat hij de diagnose pancreaskanker kreeg, probeerde Arno van dag tot dag te leven. Elke nieuwe dag heel bewust beleven. En gisteren? Dat is geschiedenis.

En de eerste 4 zinnen lijken te verwijzen naar zijn dood.
Je vais me marier avec le vent
Je prends le soleil comme mon amant
Avec les nuages, je danse le french cancan
Mais le vendredi le tango, le tango samba

De as van de overleden zanger werd, zoals door hem gevraagd, uitgestrooid over de golven van de Noordzee. Toch werd “La vérité” geen droevig nummer. Een beetje melancholisch maar met een positieve vibe. Er hoort ook een sfeervolle videoclip in zwart-wit bij, met beelden van de Oostendse haven en kust en ook enkele foto’s met de zanger.

“La vérité”, het muzikale afscheid van Arno van zijn fans.