Lo for Life – Dag 3: Sportnamiddag, Kurt Burgelman en de grote veiling

Bennie
0 reactie(s)

De tweestrijd Gent – Lokeren vormde een rode draad doorheen dag 3 van Lo for Life. Het begon al op de sportnamiddag waarvoor heel wat bekende sporters en mensen uit de sportwereld, kwamen opdagen.

Achtereenvolgens mochten sportjournalist Tom Boudeweel, wielrenner Iljo Keisse, Gents gemeenteraadslid Guy Reynebeau, AA Gent-omroeper Frans Babbelaar en technisch directeur AA Gent Dirk Piens binnen in het glazen huis voor een interview met onze martelaren. Met Frederic Droesbeke als fervent Lokeren-supporter, Melissa als squaw van AA Gent en dan nog Martin als fervent aanhanger van RSC Anderlecht, konden de plagerijen niet uitblijven.
Elk van hen had iets mee voor de veiling later op de avond, van gesigneerde sportshirts, over flessen wijn tot gesigneerde voetballen.

Last but not least en tot groot enthousiasme van het publiek, kwam ook Evi Van Acker opdagen. Zij bracht niet haar bronzen medaille van de Olympische spelen 2012 mee - zoals Benjamin Bundervoet even voorzichtig suggereerde - maar een van haar zeilshirts. Dat signeerde ze en tekende er ook nog een zeilbootje op met de boodschap “Op naar Rio”.

Benito Raman, spits van AA Gent, was aangekondigd maar moest uiteindelijk toch verstek geven. Hij liet weten zeker op de vierde dag van Lo for Life nog langs te komen.

’s Avonds liep de tent dan, voor het eerst, helemaal vol voor de veiling. Vooraf mocht het Dynamic Duo, Bram en Tatjana, het publiek opwarmen. Ze deden hun naam alle eer aan en kregen er de sfeer in met een aantal goede rock- en uptempo-nummers.

Maar het publiek was duidelijk gekomen voor Kurt Burgelman van Biezebaaze en de veiling. Hij opende met Mia, een nummer van een goede vriend. Ook deze keer duurde het niet lang of Kurt, rad van tong, had het hele publiek op zijn hand. Het kwam de veiling ten goede en ook nu regelmatig een sneer naar de rivalen Lokeren en Club Brugge. Niet enkel de voorziene stukken werden geveild maar Kurt slaagde er nog in om een etentje met Melissa (op haar kosten) te veilen. En ook Dorien en Isha ondergingen hetzelfde lot. De hele veiling leverde bijna 1900 euro op.

Tussen twee optredens door een gulle gift van NV De Groote uit de Rivierstraat in Beervelde. Zij schonken maar liefst 500 euro voor het goede doel. Het dreigde in zoveel enthousiasme wat onopgemerkt te blijven maar we zetten het hier met plezier in de verf. Ook de Chiro kwam langs. Zij schonken ook 250 euro, de helft van de opbrengst van hun pannenkoekenverkoop op de Kerstmarkt.

Geheel onverwacht, tijdens het afsluitende optreden van Peter Meyvaert, kwam Benito Raman dan toch nog opdagen. Maar hij zal dit vandaag, voor het slotevenement, nog eens doen.

Deze avond dan de grote slotshow en de overhandiging van de cheque aan Koester. Geniet ondertussen van onze uitgebreide fotoreeks van Dag 3.