Lodejo bewaart zijn geheimen

Claudine
0 reactie(s)
Lodejo bewaart zijn geheimen

Tekst Claudine - Foto Bennie Vanderpiete

Herkenbaar uit de duizend, godzijdank, is de nieuwe façade van het jeugdhuis LODEJO. Waar Pier en Pol, ook Katrien en Isabel (opgelet : genderevenwicht bewaren) ongerust over zijn is wat er achter die vertrouwde gevel te zien is. En dat is nu net een grote geheim !

Want dat de jeugd snakt om er weer  met vrienden af te spreken is evident.  Maar curieus naar de nieuwe LODEJO dat zijn vooral hun ouders. Wat is er met hun vroegere ontmoetingsplaats gebeurd? Zij die alle hoeken en kanten van het gebouw kenden, die er úren sleten, er een lief vonden, er muzikale ontdekkingen deden, vrienden voor het leven maakten, troost op zware avonden zochten …….  die veertigers, vijftigers en ook zestigers draaien het hoofd naar hun tempel als ze er passeren. Nieuwsgierig, ongerust en ook ietwat achterdochtig volgen ze wat er op hun “heilige plek” verrijst. Overtuigd zijn ze dat het zoals het ooit  was, het nooit meer zal zijn! Hun bezorgdheid groeit  naarmate de werken naar hun eindfase  gaan.
Wat zit er achter die gevel, welk groot geheim ? Konden we het maar ontbloten !  Maar voor de “Lochristinaar” blijft de deur van het jeugdhuis op slot. Wij mogen er nog niet in.

En zeg nu zelf, die geheimdoenerij  voedt de speculaties over wat er daar binnen plaatsheeft. Als je ’t mij vraagt, wordt er een fantastische scène opgebouwd en werkt er onze burgervader dagelijks samen met zijn college aan een spectaculaire circusact. Ik ben er zeker van dat we het op de openingsavond allemaal life-stream zullen kunnen  volgen!