Maria, Maria, ik hou van jou…

Bennie
0 reactie(s)
Raymond van het Groenewoud © Bennie Vanderpiete

Tekst en titelfoto © Bennie Vanderpiete

Het is de laatste dag van de Gentse Feesten. En voor de slotnacht knoopt het Walter De Buck – plein terug aan met een traditie. Vannacht klimt de 72-jarige Raymond nog eens op het podium van Trefpunt bij Sint-Jacobs voor een (urenland durend) optreden.

Van Groenewoud trad voor het eerst in de jaren ’70 op tijdens de Gentse Feesten en de marathonconcerten waarmee hij het volksfeest afsloot zijn legendarisch. In 2015 speelde hij 5 uur om daarna – als hommage aan Luc De Vos – te eindigen met “MIA”.

Meer dan 400 liedjes schreef het Belgisch rockicoon van het Groenewoud. Er is dus keuze in overvloed voor deze avond. Maar ongetwijfeld zullen vele van zijn klassiekers de revue passeren en zal het hele plein tot bij het ochtendgloren “Je veux de l’amour”, “Vlaanderen boven”, “Meisjes” en  “Maria, Maria, ik hou van jou” meebrullen.

Op 29 mei 2017 gaf Raymond een exclusieve Radio één sessie in de Marconi-studio. En daar bracht hij ook “Maria, Maria, ik hou van jou”. En dat is deze week onze keuze voor de ”Music on Sundays”. Voor wie vannacht de Gentse Feesten afsluit met Raymond en daarna naar de Vlasmarkt trekt, de mogelijkheid om al eens te oefenen. Fijne zondag.