Mode-intermezzo: najaar 2010

Evarist Ganzelever
1 reactie(s)
wortelbroek

Wortelbroek

Ik hou van de wortelbroek. Breed bovenaan en small onderaan, net als een wortel dus. Al hoeft hij niet noodzakelijk oranje te zijn.

Noem het een fashion item dat komt en gaat zoals daar waren: de skinny jeans, de harem-broek, de boyfriend jeans en de olifantenpijpen. (Die laatste is trouwens ook al bezig aan een comeback.) Maar ik hou dus van de wortelbroek. De naam alleen al. ‘Hé wat sta je goed met die wortelbroek!' Heel leuk allemaal.
Aangezien de wortelbroek een trend is zoals zoveel zaken, brengt dat me automatisch bij het volgende: de trends voor het komende najaar. Wie wil meedoen, heeft opties te over, want er kan weer heel wat deze herfst en winter. Wie niet wil meedoen, heeft ook groot gelijk.
Ik schuimde even het internet af en vond enkele najaarstrends:

1. Op en top vrouwelijke silhouetten. Taillejurkes bijvoorbeeld. Of nauwaansluitend jurken die eindigen op kniehoogte.

2. Nepbont, een klassieker die opnieuw opduikt. Niet iedereen is fan, want ook al is het nep, het blijft controversieel. Wie tegen bont is, zal ook geen nepbont dragen. Passen ook in dit rijtje: leer, cashmere en kant.

3. Minimalistisch of eenvoudig elegant. Strakke vormen en lijnen die alles heel sober houden. Eenvoud siert.

4. Parka's en pilotenjassen. De parka is een tijdloze klassieker en na de pilotenbrillen maken nu dus ook de pilotenjassen furore.

5. Luipaardprint. Hier kan je makkelijk de foute toer opgaan. Je hoeft niet all the way te gaan. 1 item zoals een sjaal, truitje of paar schoenen is voldoende. We willen namelijk niemand schrik aanjagen

En de wortelbroek hoor ik u denken? Die kan ook nog steeds hoor.

Leer

Leer

Minimalistisch

Minimalistisch

Luipaard

Luipaard