“Music against COVID-19”: Chris Corn

Bennie
0 reactie(s)
Music against COVID-19 Chris Corn

Een primeur! Voor één keer veranderen we de titel van onze wekelijkse muziekbijdrage. “Music on Sundays” moet vandaag plaats ruimen voor “Music against Covid-19”.

Ze zijn talrijk, de artiesten die vrijwel al hun optredens "gecancelled" zien en nu via “social media” muziek maken voor het goede doel of om de mensen een hart onder de riem te steken. Ook onze lokale muzikale held Chris Corn – of dus Christophe Versaevel – laat zich op dat vlak niet onbetuigd.

Sinds kort heeft hij nochtans een nieuwe veelbelovende groep, Walis. Een band met, naast Christophe, een aantal ronkende namen. We waren zinnens u er heel binnenkort meer over te vertellen met beelden van hun eerste optredens. Maar corona besliste er anders over. Heel wat organisatoren boekten Walis al, nog voor ze hun eerste concert gegeven hadden. Een aantal pleinorganisatoren van de Gentse Feesten hebben Walis al op de affiche staan. Maar of die Gentse Feesten wel zullen plaatsvinden? Ook Christophe ziet heel wat van zijn solo-optredens als Chris Corn geannuleerd.

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. En dus neemt onze Lootse singer-songwriter elke avond één nummer op dat hij op de Facebook-account van Chris Corn post. Elke avond een andere song, onder het motto “Music against COVID-19”. Woensdag ll. bracht hij zijn 8ste song uit sinds het begin van de lockdown light: het wondermooie “Hope that I Don’t Fall In Love With You” van Tom Waits.
En dit was zeker niet het eerste pareltje dat de revue passeerde. Eerder blikte hij bijvoorbeeld al nummers van Crowded House, Ben Howard en The Lumineers in.

Christophe verblijdt met zijn muziek niet alleen zijn facebook-volgers. Vrijdag, eergisteren, deed hij 2 performances in Lokeren. Hij trakteerde achtereenvolgens de bewoners van het revalidatiecentrum Ter Lokeren en het WZC Hof ter Engelen op een optreden. Christophe buiten met geluidsversterking, de bewoners binnen aan de ramen en op de balkons. Niet alleen de bewoners en het verplegend personeel genoten van de muziek, ook de vrachtwagenchauffeurs die voorbij reden “claxonneerden” enthousiast.

“Iemand van het WZC had het filmpje gezien waarop ik onlangs – om onze dank uit te drukken voor al het zorgpersoneel – “Mia” speelde op de oprit van ons huis. Zo kwam de vraag of ik het ook zag zitten om eens aan het WZC te spelen. 'Ik vind het als muzikant mijn morele verplichting om sociaal kwetsbare groepen op die manier een hart onder de riem te steken. Ik geef ze muziek, zij geven mij warmte!” aldus Christophe.

De filmpjes van die optredens zijn trouwens ook te zien op het facebookprofiel van Chris Corn. En daar blijft het niet bij, want er zijn momenteel al contacten voor optredens bij diverse woonzorgcentra en de aan de brandweerkazerne te Gent.

“Music against Covid-19”. Een fijn initiatief van onze bekendste lokale artiest. Een man met een gouden hart.  Elke dag een nieuwe song dus op de facebook-pagina van Chris Corn. En speciaal voor Lochristinaar plaatse hij “Hope that I Don’t Fall In Love With You” van Tom Waits ook op Youtube.
Veel muzikaal plezier in deze onzekere tijden!