Music on Sundays – Cher met Gimme Gimme Gimme

Bennie
0 reactie(s)

Music on Sundays – Cher met Gimme Gimme Gimme

Tien jaar na het wereldwijde succes van de film “Mamma Mia! The Movie” kwam op 17 juli het vervolg “Mamma Mia! Here we go we again” uit. Ook dit vervolg trok wekenlang volle zalen en is nog steeds een van de populairste films in de bioscopen.

De musical speelt zich terug af op het magische Griekse eiland Kalokairi en is uiteraard gebaseerd op de liedjes van ABBA. Voor dit vervolg kon men beroep doen op de oude cast die ook nog eens uitgebreid werd met een enkele grootheden als Lily James en in het bijzonder – de inmiddels 72-jarige superster – Cher.

Cher - in 1946 geboren als Cherilyn Sarkisian - aarzelde geen moment toen ze gevraagd werd voor de rol als de oma van Sophie Sheridan, het hoofdpersonage in de vervolgfilm.
Daardoor speelt ze ook de moeder van Donna, een rol die vertolkt wordt door de 69-jarige Meryl Streep.

Het aandeel van Cher in deze musical is erg bescheiden.
Haar kleindochter Sophie opent in de film een restaurant en nodigt alle dierbaren uit haar leven uit. Eigenlijk is oma, die nogal egocentrisch is, niet welkom. Maar daar trekt de geblondeerde vamp zich niets van aan.

In de film zingt de oma het liedje “Fernando”. En na haar opmerkelijke rol in de musical, bracht Cher eergisteren dan een volledig album met Abba-covers uit.
Voor “Dancing Queen” – zo heet het album - stak ze 10 hits van de Zweedse supergroep in een nieuw jasje.

“Een opdracht die uiteindelijk veel moeilijker bleek dan eerder ingeschat. Maar ik ben zeer blij met resultaat” aldus Cher.

Op het album vind je onder meer bewerkingen van “Waterloo”, “SOS” en “Gimme! Gimme! Gimme!”, ook de eerste single uit dit nieuwe album.
Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight)” was een van ABBA's grootste hits. Het nummer werd opgenomen in 1979 en gaat over een jonge vrouw die verlangt naar een romantische relatie terwijl ze eenzaam en alleen in haar donkere, lege huis zit.

Geniet van deze zondag met Cher en “Gimme! Gimme! Gimme!