Music on Sundays: “I Was Made for Lovin’ You” – Kiss

Bennie
0 reactie(s)
Music on Sundays - Kiss - © Llan Wé Wikipedia

Titelfoto © Llan Wé Wikipedia

Het was geen disco en ook geen echte hardrock. Maar toch – of net daarom – werd “I Was Made for Lovin’ You” in 1979 een monsterhit. Morgen treedt KISS een allerlaatste keer op in België.
 

De beginjaren

Toen Gene Simmons en Paul Stanley in januari 1973 met de groep KISS begonnen, wilden ze “The Hottest Band in the World” oprichten. De band werd compleet gemaakt door Ace Frehley en Peter Criss. De bandleden vielen op door hun extravagante, futuristische kleding en hun make-up. Ze konden de fans overtuigen met hun spectaculaire optredens waarin ze commerciële hardrock brachten, bombastisch en met veel melodie. In de periode van februari 1974 tot april 1975 bracht de band maar liefst drie albums uit en traden ze bijna doorlopend op in de VS om zo fans voor zich te winnen.

Eerste groot succes

In 1975 bracht KISS het album “Alive!” uit, een compilatie van hun beste nummers, opgenomen tijdens hun optredens. Door critici en rockfans wordt dit album nog steeds als een van de betere live-platen beschouwd. Het nummer “Rock and Roll All Nite” werd op single uitgebracht en werd de eerste echte hit van Kiss in Amerika.
Vanaf dan ging het crescendo met de populariteit van Kiss en de merchandising draaide op volle toeren. Er werden poppen en ander speelgoed uitgebracht van de bandleden en er kwam zelfs een film. De 4 bandleden maakten ook elk een eigen album.
Music on Sundays - © Nashville69 WikipediaDynasty

In 1979 besloot Kiss om terug samen een album op te nemen. “Dynasty” was zeer commercieel en had disco-invloeden. Heel wat échte fans van het eerste uur vonden deze nieuwe sound maar niets, maar de plaat bezorgde Kiss de wereldhits “I Was Made for Lovin' You” en “Sure know something”. De plaat betekende voor Kiss de doorbraak in Europa. “I Was Made for Lovin’ You” bereikte midden 1979 de hoogste positie in de Vlaamse hitparade en het werd dat jaar zelfs een van de bestverkochte singles. Kiss zou nog heel wat platen uitbrengen en de groep wijzigde geregeld de samenstelling waarbij Gene Simmons en Paul Stanley de rode draad vormden.

End of the Road

In 2019 startte KISS zijn afscheidstournee "End of the Road". Het was de bedoeling dat die op 17 juli 2021 zou eindigen in New York, de stad waar de groep vandaan komt. Maar de coronacrisis gooide roet in het eten en de tournee werd onderbroken. Ondertussen werd de draad terug opgepikt en morgen is KISS voor de allerlaatste keer te zien in ons land, in het sportpaleis in Antwerpen.
Het wordt ongetwijfeld een avondje met futuristische kostuums, heel wat make-up, een podium met rook en vuur en…”I Was Made for Lovin’ You”.
Veel plezier met onze Music on Sundays!