Music on Sundays - “Liefde is alles”

Bennie
0 reactie(s)
Bart Peeters - Zaffelaarse Belevenissen - © Bennievdp

Tekst en titelfoto © Bennie Vanderpiete

Het nieuwe schooljaar is gestart en ondertussen is ook de festivalzomer ten einde. In Lochristi vormde de passage van Bart Peeters op de Zaffelaarse Belevenissen het absolute hoogtepunt. Zo’n 1.400 toeschouwers woonden dit spetterend optreden bij en beleefden een onvergetelijke avond.

Helemaal ontroerend werd het bij “Liefde is alles”. Dat liedje stond in 2002 op de CD “Het plaatje”, het eerste Nederlandstalig album van Bart Peeters als soloartiest.
Het is ook een nummer waar, bij de liveoptredens van Bart Peeters, geregeld iets te beleven valt. In 2009, toen hij optrad tijdens de Lokerse feesten, haalde hij 2 “macho uitziende gasten” op het podium. Ze moesten met hem het publiek vermaken, dansen en zelfs op de grond gaan liggen. Jaren terug, tijdens de Nekka-Nacht liet hij zich, gezeten op de schouders van een bodyguard, door het publiek dragen. Waarna hij in de tribune klauterde waar hij een bos bloemen zou afgeven aan een willekeurige vrouw. Hij kwam bij…zijn eigen vrouw uit. Bart Peeters beweert dat dit louter toevallig – en dus het lot - was.Als de energieke Bart Peeters het liedje tijdens zaaloptredens brengt, loopt hij soms op de stoelen van het publiek.

Met koor in de Lotto-arena

In 2019 brengt Peeters de CD “Bart Peeters & Pop-Up Koor o.l.v. Hans Primus” uit. Daarop een aantal nummers, waarbij ook “Liefde is alles”, die hij samen met het koor (opnieuw) inzong. Het geeft een extra dimensie aan die nummers. In 2020 volgen dan de “Bart Peeters Deluxe Live optredens” in de Lotto-arena in Antwerpen. Op het moment dat Peeters en zijn band “Liefde is alles” beginnen spelen,  staan ze alleen op het podium. Tot, halverwege de song, het doek achter hun naar boven gaat en er een tribune van 3 verdiepingen met een 500-koppig koor verschijnt. De zanger draait zich naar het koor en gaat op zijn knieën zitten, de armen nar de hemel gericht.

In Zaffelare

Dat koor kon er bij het optreden tijdens de Zaffelaarse Belevenissen uiteraard niet bij zijn. Maar bij het optreden in de Lootse deelgemeente ging Bart Peeters op de luidsprekers bij het publiek zitten, nam vlug een smartphone aan voor een selfie om daarna de eerste zinnen van “Liefde is alles” in te zetten. Armen gingen in de lucht, de lichtjes van de smartphones werden aangezet. Een gloed van warmte en  verbondenheid vulde de weide. En op het moment dat het koor zou beginnen meezingen, kwam van bovenaan het podium een waterval van sterretjes. Onvergetelijk.
 

Daarom “Liefde is alles” met het koor in de Lotto-arena als onze keuze voor deze Music on Sundays. Onderaan vindt u het filmpje waarin Bart Peeters verteld over zijn exploten tijdens “Liefde is alles”. Fijne zondag.
    
Bart Peeters Deluxe “Liefde is alles” @ Lotto-arena

"Is liefde werkelijk alles?"