Music on Sundays: Semper Pie met “Take me to Church”

Bennie
0 reactie(s)
Semper Pie - Music on Sundays - © Bennie Vanderpiete

© Bennie Vanderpiete

Nu de coronabarometer (eindelijk) op geel staat, kan de culturele sector heropleven. Ook Semper Pie - het muzikale vader-dochter-duo uit Lochristi – maakt zich op voor een resem optredens deze zomer. Vorige maand maakten ze alvast indruk met hun optreden tijdens de “VROB Speurdonkhof Concerts”.

Op 4, 5 en 6 februari was het Speurdonkhof even het culturele centrum van Lochristi. De optredens die evenementenradio VROB in december 2021 - tijdens de eindejaarsperiode – voorzien had, konden niet doorgaan. Corona, u weet wel.

Begin februari mocht het dan wel en traden er 3 groepen op. Semper Pie beet op vrijdagavond de spits af. Jurgen en Wienke Van Bouchaute speelden maar liefst 27 nummers. Allemaal pareltjes waarbij Jurgen zijn dochter begeleidde op de akoestische gitaar. En Wienke bewees nog maar eens dat ze van alle markten thuis is. Want ze zong niet alleen, ze speelde ook nog op de ukelele of op het slagwerk. Voor het nummer “Take me to Church” nam ze zelfs plaats achter de keyboards. Ook in dit tragere nummer bleek nog maar eens over welk krachtige stem dit jonge talent beschikt.

“Take Me to Church” is een nummer van de Ierse zanger Hozier. Het nummer kwam uit op 16 september 2013 en staat op zijn debuutalbum. Hozier schreef zelf het nummer en het stond in België tien weken lang op de eerste plaats in de Vlaamse Ultratop 50. Het nummer werd ook genomineerd voor “Best Song of the Year” voor de Grammy Awards, maar het was uiteindelijk Sam Smith met “Stay with Me” die met de hoofdprijs ging lopen. Het jaar nadien mocht Smith met “Writing's On The Wall” zelfs de titelmuziek voor de Bond-film “Spectre” leveren.

Maar vandaag kan u nog eens luisteren naar “Take me to Church”, gebracht door Semper Pie. Fijne zondag.