N70: exuberante prijzen, leegstand en verkrotting

Jean Marie
0 reactie(s)

Handelszaken komen en gaan, verhuizen even verder op of wisselen van uitbater met andere commerciële invalshoek. Langs de Antwerpsesteenweg (N70) van Bosdreef tot even voorbij de Palingstraat is er alvast veel beweging.

Euronics Wilfried Van Schoote sloot zijn winkeldeuren op 31 juli. Het pand wordt door de nieuwe eigenaar te huur aangeboden voor 10.000 euro elke maand.

In de dorpskern en daar even buiten staan volgende zaken al even of heel lang leeg en nu te koop of te huur. Martine’s Naaiboetiek – Spector Center Etienne De Schryver en Beautic (vroeger Céline en daarvoor Jennifer) staan te koop of te huur. Café ’t Naaldeken staat eveneens op andere initiatieven te wachten en Isis Lingerie op de hoek van Dorp West en Koning Albertlaan laat het graag aan anderen over.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verder op de Antwerpsesteenweg stopte een gevestigde waarde met vloer- en wandtegels De Vreese-Hyde (huisnummer 56) en daar komt binnenkort een vierde fietsenwinkel binnen een straal van maximaal 1 km.

Het oude benzinestation Europetrol (45) staat te huur en in de residentie Helena (90) is er een handeltje te koop.

Kleinere winkels krijgen het steeds moeilijker, de concurrentie bikkelhard. Online shopping en winkelketens hebben al een tijdje hun intrede gedaan. Is er alleen nog een toekomst voor horeca en vertier in het dorp van weleer en moeten sommige anderen definitief de duimen leggen en de boeken dicht doen? Of houdt niche en persoonlijke service zijn blijvende stek?