Nerenhoek 4

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)

Nico , Evi en dochter Lore wonen er al enkele jaren. Hij heeft een bureaujob en zij geeft les in Zaffelare. Een zittend leven wordt gecompenseerd door sportieve hobby’s en daar ging ons gesprek met Nico over.

Hij is geboren en getogen in Zaffelare en zijn ouders zijn bijna buren. Hij beoefent drie verschillende sporten. SV Zaffelare is van kinds af zijn vaste voetbalploeg. Meer dan 10 jaar speelde hij als slot van de defensie in de eerste ploeg. Een kampioenenviering maar ook degradatie waren zijn deel in tweede, derde en vierde provinciale. Door het werk en de familie was het moeilijk geworden om twee keer per week te trainen en dan op zondag nog te spelen en hij stopte in 2009.

“ Ik speel nu bij de reserven op zondagvoormiddag en dat is nog altijd leuk. Ik kan nu meer kiezen wanneer ik sport.”

Tennissen doet hij bij TC Zaffelare en dit al sinds 1998. Hij is C30 geklasseerd maar een fanatieke tornooispeler is hij niet. Wel tennist hij mee in de inter-clubkampioenschappen.

“ De club is pas open vanaf 1 april en in de winter spelen we met een aantal teamleden dubbelspel indoor in de Catalpa op vrijdagavond. TC Zaffelare is een goede club. De sfeer is heel gemoedelijk en Gilbert doet er veel voor. Doordat er niet te veel leden zijn, kun je ook altijd spelen en dat is natuurlijk aangenaam.

Fietsen is een derde hobby die ik beoefen. Op zaterdag rij ik samen met een oude schoolkamerad en mijn schoonbroer tochten die uitgestippeld zijn door de Wielerbond Vlaanderen. Zo rijden we dan grote stukken van de klassiekers zoals de Ronde van Vlaanderen en Luik-Bastenaken-Luik. We fietsen ook graag in de bergen en daarom trekken we naar Frankrijk. Ik beklom al de Ventoux vanuit Sault. De beklimming is 26 km. Ik had gehoopt boven te zijn in minder dan 2 uur en het werd 1u50’. Het verliep vrij vlot door de basisconditie die ik had door de andere hobby’s. Dit jaar gaan we richting Annecy waar we drie ritten in de Alpen gaan rijden. Bergachtige streken en Tourcols spreken me aan. Als het in de winter te slecht is om te fietsen, ga ik wel eens spinnen om toch een beetje voorbereid aan het voorjaar te kunnen beginnen.”

Kortom, Nico is een polyvalent sporter. Het was een aangename ontmoeting. We wensen hem veel succes.