Nieuwe winkel in Dorp-West: Close-Up

Ons dorp heeft er alweer een nieuwe zaak bij: Close-Up in Dorp-West. Wat kan je er vinden? Stijlvolle dameskledij en accessoires. Het is de vijfde winkel van het ondernemersduo dat bestaat uit de bekende Katja Retsin en haar minder bekende schoonzus, Barbara-Jane.

De Close-Up-winkels moeten we eigenlijk een miniketen noemen, met filialen in Sint-Denijs-Westrem, Puurs, Izegem en Maldegem. Het gezicht van Close-Up is Katja Retsin, tv-figuur en ex-omroepster op de openbare omroep. Mode is haar passie van kindsbeen af en dat heeft ze weten omzetten in succesvolle zaken. Want dit moet wel gezegd: het is niet het zoveelste project van een BV dat geen lang leven beschoren is. De eerste winkel werd acht jaar geleden opgestart en het feit dat er nu heel recent een vijfde filiaal is bijgekomen, bewijst dat er wel degelijk kennis van zaken bij komt kijken.

Close Up Lochristi

Aangekochte collecties

De collecties die verkocht worden bij Close-Up zijn geen eigen collecties. Katja Retsin is geen modeontwerpster. Het gaat om aangekochte – voornamelijk Italiaanse – merken. Omdat de merken minder bekend zijn, kunnen we Close-Up eerder thuisbrengen bij de betaalbare boetieks. En betaalbaar is het zeker. Ik nam een kijkje in de webshop en zag bijvoorbeeld een jeansbroek voor 34,99 euro, een jurkje voor 49,99 euro en pumps voor 62,50 euro. Het leuke aan de webshop is ook dat de kledij wordt voorgesteld in een volledige look. Je ziet onmiddellijk met wat je het kan combineren. Jani zou hier een dikke duim voor geven.

BV's voor BV's

Wat ook onmiddellijk opvalt, is dat de collecties op de website geshowd worden door bekende vrouwelijke bv's zoals Veronique De Cock en Brigitta Callens. BV's die werken voor BV's dus. Op die manier meet je je wel meteen een bepaald imago aan. De ene zal hierdoor aangetrokken worden, de andere zal misschien denken: 'Niets voor mij, maar eerder iets voor Miss België-achtige dames.'

Wie een kijkje wil nemen op de website, alvorens richting Dorp-West te trekken, kan hier terecht: http://www.close-up.be/

Close Up Lochristi

 

 

Scroll naar boven