Op bezoek in Merelput 4

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)

kos-2010-065Ook dit jaar bellen we weer aan bij een huisnummer 4. Onze gemeente bruist en dat geldt ook voor haar inwoners! We gingen op bezoek in de Merelput en kwamen terecht in de gezellige huiskamer van An en Tom en hun twee zoontjes, Miel (4 jaar) en Josse (2,5 jaar).

An en Tom zijn nieuwkomers in de Merelput. Ze wonen er sinds eind september. Na maanden hard werken aan hun huis, hebben ze er nu hun thuis van gemaakt. Nieuw in Lochristi zijn ze echter niet. Vroeger woonden ze in de Bloembollenlaan en tijdens de bouw van hun huidige woning huisden ze enige tijd in een appartement in de Burgemeester Vermeulenlaan.

Nieuwbouw

Maar nu is hun huis af en daar zijn ze best trots op. Een mooie nieuwbouw met een prachtige tuin waarin de kinderen naar hartelust kunnen spelen.

An is verpleegster en werkt op de kinderafdeling in het UZ Gent. Af en toe neemt ze nachtshifts voor haar rekening. Dat is niet ideaal om te combineren met het gezinsleven, maar gelukkig moet ze niet zo veel nachten werken. Verder zorgt ze zoveel mogelijk zelf voor de kindjes. Geen opvang, soms eens studie.

Tom is bankbediende en neemt verzekeringen en kredieten voor zijn rekening. Hij werkt tijdens de kantooruren en is dus 's avonds en in de weekends bij zijn gezin.

Eerste schooldag

De kinderen gaan naar de kleuterschool Sint-Jozef. Miel zit in de tweede kleuterklas en voor Josse is het best spannend want maandag is zijn eerste schooldag! Maar volgens zijn mama heeft hij er meer dan zin in.

Tom en An wonen graag in Lochristi. 'Lochristi organiseert veel activiteiten voor kinderen. Ze kunnen naar een Sinterklaasshow, er is speelpleinwerking en straks kunnen ze eventueel naar een sportkamp, ' vertelt An. 'Bovendien leeft Lochristi en alles is dicht bij de deur, zoals de winkels en de school, ' besluit ze.

Tijd voor hobby's is er amper als je twee jonge kinderen hebt. Al gaat Tom wel regelmatig lopen en mountainbiken.