Origigi… Origi Goal!!

Bennie
0 reactie(s)

Dat de Rode Duivels HOT! HOT! HOT!  zijn , kon u reeds lezen op Lochristinaar.
In zo’n omstandigheden is het belangrijk het hoofd koel te houden en op het juiste moment, de juiste actie te doen. Vraag het maar aan  Divock Origi. Tot voor kort voor het grote publiek een nobele onbekende Belg die bij Rijsel speelde (de club waar ook Eden Hazard zijn doorbraak beleefde).

Hij was dé verrassing die Wilmots uit zijn hoed toverde bij de WK-selectie. In de wedstrijd tegen Rusland mocht hij een eerste keer invallen.  Een wedstrijd waarin de Rode Duivels er maar niet in slaagden om voldoende goed te voetballen en te scoren. Enkele minuten voor het einde zette hij samen met Eden Hazard een nummertje op dat hij feilloos afrondde en de bal staalhard in het Russische doel trapte. Het betekende de overwinning en Divock kroonde zich die avond tot held van de natie.
Het inspireerde Sporza Brazil om bij muzikale duizendpoot Ronny Mosuse aan te kloppen en hem te vragen een bewerking te maken van het nummer Magic Carpet Ride van The Mighty Dub Katz.
De tekst (nou ja, veel tekst heeft het nummer niet) werd aangepast en ook de stem van voetbalcommentator Peter Vandenbempt werd onder de muziek gemixt.
Een en ander was  dinsdag te horen op Radio één in een uitvoerige reportage. Het resultaat staat ondertussen op Youtube. En ook tegen Zuid-Korea mocht Origi invallen. Een hele helft moesten we, na de rode kaart van Dufour, met tien verder. En weer was het Origi die met een fantastische invalbeurt voor de verlossing zorgde. De Zuid-Koreaanse goalie moest een hard schot van Divock lossen en Jan Vertonghen tikte binnen. Het volstond voor de overwinning en groepswinst. Een ode aan Origi is na de voorronde dus zeker op zijn plaats.