Pabo, welkom in een wereld waar seks geen taboe is

De tijd dat we overwegend naar het Nederlandse Sluis moesten om seksspeeltjes en pikante lingerie te bepotelen óf om onze verbeelding te updaten, is verleden tijd. Geen stiekem gedoe hier langsheen de drukste steenweg van Lochristi.

Pabo Lochristi 2015

Afgelopen zaterdag opende Pabo, Europa’s grootste erotiekwarenhuisketen waarin de overwegend vrouwelijke beleving centraal staat, in Lochristi haar twaalfde Belgische filiaal.  

Ons landje zit dan ook in de kopgroep voor het consumeren van erotiek.

Pabo is ondertussen al 21 jaar actief in België en dat oorspronkelijk met hun erotiekcatalogus. In 1998 gingen ze online en in 2009 was de eerste winkel een feit.

Verkoopcijfers als 25.000 dildo’s en vibrators die jaarlijks richting levensgenieters gaan en een erotiekwebshop waar gemiddeld drie miljoen bezoekers langskomen, spreken voor zichzelf.

Pabo Lochristi 2015

Soft of pikant

Je moet al van hout of arduin zijn om niet je gading te vinden in dit 300 m² grote walhalla voor de bedrecreant of –sporter aan de Antwerpse Steenweg.

En dat velen die mening delen bewees de rij wachtenden voor de deur bij het openingsmoment.

Het nieuwe concept van Pabo, dat ‘Join the experience’ als motto meekreeg, is dan ook een vestiging die smaakvol is ingericht en waar het ‘ondeugende’ heel netjes wordt gepresenteerd, waardoor de zaak een open mind-sfeer uitademt.

No-nonsense hier, het draait wel degelijk allemaal rond seksbeleving.

Soft, pikant of een tikkeltje meer, Pabo zijn gloednieuwe vestiging heeft het allemaal onder dak. Gewaagde lingerie, massageolies, films, vibrators, lederen pakjes of fetisjwapens, kortom, je vindt er zowat alles wat lichaam en geest erotisch kan prikkelen.

De verbeelding krijgt carte blanche en een eerste indruk is dat het vooral vrouwen zijn die investeren in erotisch vertier.

Pabo Lochristi 2015

Schoorvoetende mannen

Op mijn vraag of ze een profiel kan kleven op de doorsnee klant weet Retail Manager Mariolein Muys me te vertellen dat 70 procent van de Pabo-klanten inderdaad vrouw is en in leeftijd varieert van 18 en 88 jaar. Erotiek is in elk levensseizoen anders, van presteren naar genieten.

Pabo Lochristi 2015

En of de mannen nog steeds schoorvoetend over de drempel komen? ‘Er zijn mannen die hier alleen binnenstappen, maar dat is dan meestal om een cadeautje voor hun vrouw te kiezen. Van koudwatervrees om over de vloer te komen kan je echt niet meer spreken.’

Pabo Lochristi telt 3 vaste medewerkers. ‘En mocht het hier figuurlijk uit de hand lopen dan steken we zeker een tandje bij qua hulp’, knipoogt Mariolein.

 

Bij het artikel van Evarist Ganzelever de foto-impressie van Bennie Vanderpiete

Posted by Lochristinaar.com on zondag 20 september 2015

Scroll naar boven