Poolnacht

Marleen Rogiers
0 reactie(s)
Poolnacht

Tekst Marleen - Fotot JMDB ©

Zelfmoord. Gifmoord. Ontvoering. Wie neemt er wraak op wie?

Het is maart. De zon komt niet boven de horizon. Het blijft duister. Het is nog altijd Poolnacht. Een franse toerist heeft een besmettelijke en dodelijk virus IJsland binnengebracht. De toerist is gestorven. De geneeskunde staat met de rug tegen de muur: er is geen medicijn opgewassen tegen het virus. De werken vallen stil, scholen en winkels worden gesloten, men moet afstand bewaren. Siglufjördur gaat in quarantaine en koestert zijn geheimen.

Welkom in de derde IJslandse thriller met Ari Thor, politieman en Isrun, journaliste van schrijver Ragnar Jonasson, kroonprins van de IJslandse thrillers. Een vervolg op Sneeuwblind en Inktzwart.

Met een dorp in quarantaine en de aanbeveling om binnen te blijven is het rustig. Ari raakt geïntrigeerd door een oude foto en duikt in een zaak van 50 jaar geleden. Twee zussen en hun respectievelijke echtgenoten verhuizen naar een duister en onherbergzaam fjord om er een boerderij te runnen. Na de zelfmoord van één van de zussen keren ze terug naar de bewoonde wereld. Vijftig jaar later duikt er een foto van toen op. Blijkt dat er naast de echtparen ook nog een baby en een tiener woonden. Wie zijn die kinderen? En was die zelfmoord misschien een moord? Als er bij een jong koppel ingebroken wordt en even later de baby van de vrouw verdwijnt, komt alles in een stroomversnelling.

De tong brekende namen en vele medeklinkers na elkaar dragen bij tot een mysterieuze sfeer. En best visionair als men weet dat het oorspronkelijke verhaal al van 2012 dateert.

Wedstrijdvraag: Hoe wordt de auteur van dit boek nog genoemd?

Stuur uw antwoord voor 30 maart 2022 naar info@lochristinaar.com en vergeet je adres niet, zodat we je het boek kunnen bezorgen.

Het boek werd bij A.M. uit Lochristi intussen thuis bezorgd.

Jonasson Ragnar. 2021. Poolnacht. Amsterdam. A.W. Bruna Uitgevers en Willemien Werkman. 317 blz. ISBN 978 94 005 1366 2

Cover poolnacht