The Prodigy op Vestrock – "Breathe"

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)

Tekst en foto © Evarist Ganzelever

Vestrock is een van de mooist gelegen festivals van Nederland. Het vindt plaats op een prachtig groen schiereiland aan de stadsgracht van de pittoreske middeleeuwse vestingstad Hulst in Zeeuws-Vlaanderen. Net over de landsgrens en zat de wind in de juiste hoek, je hoorde de klank beslist tot in Lochristi!

Wij waren erbij die zaterdagavond toen de legendarische Engelse rock-ravegroep The Prodigy het podium opkwam en “Breathe” op een dolenthousiast publiek losliet. Na het heengaan van zanger en frontman Keith Flint in 2019 hielden ze het stil. Pas vorig jaar maakten oprichter Liam Howlett en MC Maxim, aangevuld met een drummer en een gitarist, een terugkeer in Engeland. En nu mag ook Europa weer gaan dansen en beuken op The Prodigy.

Ze scoorden de afgelopen 32 jaar een hele lijst wereldhits, waaronder “Smack My Bitch Up”, “Everybody in the Place”, “Wind It Up”, “One Love”, “No Good (Start the Dance)”, “Voodoo People” en “Firestarter”. Hits die voorbijkwamen in een grootse setting. Oudere ravetracks zaten dan weer verstopt in een “Prodigy medley”. Meer dan genoeg om vooraan uit het dak te gaan.

In een mooi eerbetoon aan Flint hoorden we de klanken van “Firestarter” terwijl groene lasers over het veld gingen, en zijn beeltenis die tekenend op de schermen verscheen. Basklanken die zich dwars doorheen de oordoppen boorden, waren er dan weer verantwoordelijk voor dat tuitende oren me nog een heel eind gezelschap hielden. Wat dan weer een vorm van nagenieten was.