Reunie GBS 1998

Hadewijch
0 reactie(s)
Reünie gemeentelijke basisschool Lochristi

© Bennie Vanderpiete

Op zaterdagavond 30 september verzamelden leerlingen en leerkrachten van de lichting 1998 in de Picasso voor een reünie. Een gezellige avond vol herinneringen en nostalgie. Nostalgie naar een lagere schooltijd die plaatsvond op de Gemeentelijke Basisschool van Lochristi.

Enkele klasgenoten van de lichting '98 besloten dat het opnieuw tijd was voor een reünie. Ze prikten een datum, maakten uitnodigingen en hoopten op veel volk. Niet iedereen kon er uiteraard bij zijn maar de afwezigen hadden ongelijk.

Het is heel mooi om te zien hoe er nog steeds hechte vriendschappen zijn, ooit ontstaan op school. Sommige zijn altijd blijven duren, anderen zijn hernieuwd. Mensen vinden elkaar na zoveel jaar terug en dat kan enkel een verrijking zijn. Negentien jaar later zijn we nu. Sommigen hebben kinderen, groot en klein of zijn single. De ene woont nog thuis, de andere is aan het bouwen en nog iemand anders heeft net een huis gekocht. Dat het leven verder gaat is duidelijk, dat ieder zijn eigen weg gegaan is, is boeiend.

Dat we na negentien jaar nog steeds meester Freddy en juf Chantal zeggen is best grappig. De rollen blijven dezelfde. Ze doorstaan de tand des tijds moeiteloos.

Binnen zes jaar is het 25 jaar geleden dat we ons getuigschrift in ontvangst namen. Dan is het groot feest. Opnieuw een reünie, deze keer georganiseerd door de school zelf. Of de oud-leerlingen zo lang gaan wachten om elkaar opnieuw te zien? Absoluut niet!