Rodrigo y Gabriela, een duivels gitaarduo imponeert met ‘Diablo Rojo’

Greenhouse Talent, organisator van Gent Jazz,  programmeert op zondag 14 juli de Mexicaanse gitaarvirtuozen Rodrigo y Gabriela op de bekende Bijlokesite. Met ‘Diablo Rojo’, geniet u alvast van een kennismaking met hun bijzonder repertoire.

Gabriela Quintero en Rodrigo Sánchez ontmoetten elkaar in Mexico City bij de band Tierra Ácida. Ze verhuisden naar Dublin waar ze gestaag met een volledig eigen repertoire succes konden verwerven. Aanvankelijk verliep dat met bescheiden optredens in pubs, tot Damien Rice ze onder zijn vleugels nam en hen een podium gaf op het muziekfestival Oxegen. De wereldwijde belangstelling volgde nu snel. Vooral in de Verenigde Staten werden ze een gegeerd duo op rockfestivals en in televisieshows.
In 2012 liep hun relatie, maar niet hun muzikaal partnerschap, op de klippen. “We zijn nu betere vrienden dan ooit tevoren” zei Gabriela Quintero hierover.

Hun muziek beschrijven ze zelf als “een akoestische gitaardialoog met een latino en flamenco invloeden in een rock – heavy metal ritme.”
Het razendsnelle tempo van ‘Diablo Rojo’ alludeert wellicht niet op een Belgische Rode Duivel, noch op een Chileense wijn, de stadsbus in Panama, de voetbalploeg uit Juliaca of een honkbalteam in Mexico, die ook allemaal de bijnaam “Diablo Rojo” dragen. Maar misschien inspireerde een heftig rondslingerende rioolrat (een Diablo Rojo in het Spaans) het gitaarduo wel toen ze dit nummer maakten.

Geniet van dit muzikale stukje en denk eraan tijdig je tickets voor Gent Jazz te bestellen.

Scroll naar boven