Silke op nummer 4

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)

dscf2567Silke woont in mijn straat. Ik kende haar niet en belde te vroeg aan op een weekendmorgen, viel in de namiddag met de deur in huis en zo maakten we dit portret van jong en dynamisch. Ze is 19, heeft al een rijbewijs en auto, studeert en geniet van hotel ‘Mama'. Uitgaan, R&B, zon - zee - mooie stranden en zumba zijn geliefkoosd. Laurence is hartsvriendin.

Ze kwam in Lochristi wonen toen ze het nog niet besefte en Lokeren is wellicht al helemaal aan haar voorbijgegaan. Al 17 jaar bijna woont ze hier bij mama en broer, Kobe. Ze liep lagere school aan de Bosdreef en ook na die 6 jaar bleef ze in Lochristi en volgde ‘verzorging' in Edugo. Nu is Vesalius in Gent haar studiestek.
" Ik volg het eerste jaar verpleegkunde HBO5 in Vesalius Gent. De studies duren 3 jaar en deze richting ligt in het verlengde van wat ik voordien deed. Het is voor mij ook het meest realistische en haalbare. Ik studeer niet graag. Er zijn geen examens maar wekelijks toetsen. Ik heb heel graag contact met mensen. Werkzekerheid, daar denk ik ook aan. Liefst zou ik met kinderen werken als sociaal verpleegkundige. Het CLB - Kind&Gezin of een materniteit spreekt me erg aan. "

Ze was meer dan 3 jaar verliefd, maakte het zelf uit en zegt dat het aan haar lag. Zumba is haar favoriete uitlaatklep. Vroeger turnde en danste Silke en ging voor rope skipping. Uitgaan is erg belangrijk en The Culture Club Gent- Kokoriko Zomergem en Riva Destelbergen zijn al lang geen onbekende. Vroeger bracht een bezorgde moeder en haalde haar weer op. Nu wordt afgesproken voor veilig vervoer of rijdt ze zelf.

" Uitgaan is me al dansend uitleven. R&B is mijn favoriete muziek. Mijn vader speelt gitaar en houdt ook van muziek. Champagne en wodka Red Bull zijn mijn favorieten in het weekend. Ik kan daar echt van genieten. "

Rijbewijs, studie en geld zijn uitdagingen?

" Ik heb nu een rijbewijs en dat liep in het begin niet zo goed. Mijn oom heeft me leren autorijden maar we hadden een ongeval. Ik heb dan 12 rijlessen gevolgd (duur!) maar heb het uiteindelijk gehaald na 2 theoretische en 2 praktische examens. Mijn eerste theoretisch examen was op school en dat was niet goed. De tweede keer was het oké. Ik heb nu een tweedehands auto gekregen van mijn mama. "

dscf2568Verwend in ‘Hotel Mama'?

" Ik ben heel tevreden met het zakgeld dat ik krijg. Vakantiewerk doe ik ook. Ik heb nu een maand gewerkt in het rusthuis in Zaffelare. Af en toe werk ik ook in het weekend. Zo betaal ik mijn vakantie. We zijn al naar Turkije (Bodrum) en Tunesië gevlogen (Hammamet). Ook in Egypte ben ik op vakantie geweest. 500-600 euro per vakantieweek, dat is het budget dat ik kan besteden. "

Je ma stond er snel alleen voor?

" Dat heeft mijn ma gehard. Ik heb direct contact met haar, we zijn heel open en kunnen over alles spreken. Mijn ouders zijn gescheiden toen mijn broer drie maand oud was. Ik ga nog altijd bij mijn vader die nu ook hier in de buurt woont. Mijn vader is meer prestatiegericht en dat is niet altijd makkelijk. "

De fotoshoot was digestief voor deze kennismaking met buren. Veel succes Silke. Ga ervoor!