Slaan met mijn sacoche

Sylvie
0 reactie(s)

Het is niet meer weg te denken uit het straatbeeld: zie je een vrouw, dan heb je gegarandeerd daar ergens omheen haar sacoche. Of 't is klein en fijn, of 't is opzichtig en groot, het hangt over de gebogen onderarm, of bungelt aan een schouder. Soms zit het geperst onder de oksel, of heeft het rugzakallures.

Wie het idee "sacoche muss zein" de wereld heeft in geholpen weet ik niet, maar ik ben geen fan.

Mijn exemplaar kreeg een waardige naam: Mien Zwien (vrij vertaald: mijn varkentje).
Mien Zwien kreeg die naam, omdat het een vetgemest geval is, loodzwaar, met meer buik dan oortjes. Over de inhoud ervan wil ik het niet hebben, maar over de noodzaak om het bij te hebben wel. Die noodzaak zorgt er immers voor, dat ik ondertussen over een volkomen uitgebouwde varkensstal beschik: vele Mien Zwientjes, in het rood en het zwart en het blauw, en gespikkeld en gestreept.

Mien Zwien wordt naargelang de gelegenheid helemaal uitgebeend, om in een andere kleur en vorm gevuld weer tevoorschijn te komen. Soms raken dingen verloren diep in de maag of de darmen van de blauwe, en jarenlang vergeten, na zo'n Zwiensverwisseling.

Ook dient Mien Zwien plaats over te houden, voor de occasionele opvang van 's mans gsm, portefeuille, bril, zonnebril, ... Want mijn man heeft geen Zwien. Gezien de omvang van Mien Zwien, is er al te vaak geen plaats aan tafel voor haar. Dan wordt ze onder de stoel geschoven - aan de stoel hangen is geen optie, daarvan valt een doordeweekse stoel gewoon omver.

Er wordt gezegd dat er vrouwen zijn die hun handtas als wapen zouden gebruiken, door ermee te slaan. Ik stel me daar toch vragen bij. Slaan met Mien Zwien is uit den Boze, tenzij ik eerst slingerend momentum opbouw. Zo niet kijk ik aan tegen 4 weken ziekteverlof na herplaatsing van mijn schouder.

Een fan van Mien Zwien ben ik niet, maar het zouden ondanks dat toch eenzame uitstapjes zijn geweest zonder. Het is me wel duidelijk dat mannen nooit een Zwien kunnen hebben: een trouwe sacoche gaat immers mee het toilet in - Mien Zwien kan veel aan, maar geen rij urinerende mannen.